Week van de werkstress tip 2: hoe flexibel ben jij?

12 november 2019

In de Week van de Werkstress, voor de tweede keer georganiseerd door OVAL, dit jaar aandacht voor meer werkplezier. Met dank aan de collega's van De Jonge Bedrijfsarts vind je hier deze week elke dag een tip in het thema werkplezier

Deadline dinsdag - mentale flexibiliteit

Manuela de Klaver, bedrijfsarts in opleiding: "Hoe flexibel ben jij? Jouw mentale (ook wel psychologische) flexibiliteit, zegt iets over je omgaat met vervelende ervaringen ofwel stressoren. Wil je inzicht krijgen hoe het met jouw mentale flexibiliteit gesteld is, kun je online een zelftest doen. Je krijgt dan een overzichtelijke uitslag met uitleg: http://www.hoeflexibelbenjij.nl/  Wil je vervolgens zelf aan de slag om je mentale flexibiliteit te vergroten? Dan kun je op deze site gratis allerlei leesvoer en (mindfulness) oefeningen vinden: https://boekvangijs.nl."

Zie ook de tips van

Masterplan Maandag 

Workout Woensdag

Digital Detox Donderdag

Vrolijke Vrijdag

 


Waarom een week over werkstress?

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1, blijkt uit onderzoek van TNO in 2014. Toenmalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, startte een campagne om werkgerelateerde stress bespreekbaar te maken en tegen te gaan. De Week van de Werkstress is één van de maatregelen van Asscher om aandacht te vragen voor het probleem van werkstress.

Kom in beweging

Op woensdag 13 november, midden in de Week van de Werkstress, is het OVAL-event ‘Kom in beweging!’ met “bruisende dialogen, bijdragen van staatssecretaris Tamara van Ark, cabaretier Dolf Jansen, neuropsycholoog Margriet Sitskoorn en een reeks andere experts. Keus uit inspirerende sessies en ruimte voor mooie ontmoetingen”.

Lees meer en bekijk het programma

Lees ook:

Meer over de Week van de Werkstress