BG dagen 2022

De volgende BG-dagen zijn op 11 en 12 mei 2023!

BG-dagen 19 en 20 mei 2022

Preventieve gezondheidszorg is de kern van ons vak. Onze medische begeleiding bij ziekte en arbeidsongeschiktheid is enerzijds de basis voor re-integratie en participatie, maar zeker ook voor preventie. Verzuimbegeleiding levert waardevolle informatie voor jouw preventieve taken op. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Zoals in onze missie staat: niemand mag ziek worden door werk. En niemand die nog kan en wil werken, mag door ziekte aan de kant komen te staan.

Verzuim en preventie verbinden, dat vergt een brede blik op je vak. Je kon deze BG-dagen terecht voor verschillende perspectieven met plenair aandacht voor innovatie en digitalisering, preventie, wetenschap, communicatie, beroepsziekten en toxicologie. In de middag konden deelnemers kiezen uit tien parallelsessies, o.a. over de rol van de bedrijfsarts bij preventie van ongewenst gedrag op de werkvloer, strategisch adviseren en preventie van burn out of beroepslongaandoeningen.

Dagvoorzitter Maaike de Vries loodste het publiek geroutineerd door de dagen heen. Gertjan Beens nam op vrijdag afscheid van jullie als voorzitter van de NVAB, met een inhoudelijk pleidooi en een informeel moment na de afsluiting van de BG-dagen.

Deze 67e editie van de Bedrijfsgeneeskundige Dagen bood een breed programma. Op locatie in de volle breedte met elke dag vier plenaire presentaties en een keuze uit tien parallelsessies. Online-deelnemers konden naast alle plenaire presentaties ook een keuze maken uit vier van de tien parallelsessies per dag.

Presentaties

Heb je iets gemist of wil je wat terugkijken? Dan kun je bij de programma's van donderdag en vrijdag kijken of de betreffende presentatie beschikbaar is.

Accreditatie

Er zijn 6 accreditatiepunten per dag toegekend.

Kosten deelname

Deelname aan de Bedrijfsgeneeskundige Dag is alleen mogelijk voor leden van de NVAB. Zij ontvangen een persoonlijke aanmeldlink.

Voor bedrijfsartsen in opleiding (AIOS) die (nog) geen lid zijn, is een speciale regeling.

Bekijk het overzicht van de kosten

BG-dag 27 mei 2021 - @bedrijfsarts: wat doe jij morgen? - Lees een kort verslag van de BG-dag 2021

Krijg een indruk van de BG dag 2020