Nieuws & agenda

Nieuws

19 juli

Het College Geneeskundige Specialismen (CGS) heeft in samenwerking met de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) de coulanceregeling herregistratie verruimd. Door de nieuwe regeling kunnen geneeskundig specialisten en profielartsen in aanmerking komen voor een vermindering van maximaal 66 uren deskundigheidsbevordering. Het gaat om een korting van 3 uur per maand over de periode 1 maart 2020 tot en met 31 december 2021.  

15 juli

Na het versoepelen van de coronamaatregelen op 26 juni zijn de besmettingscijfers drastisch gestegen. Het advies dat tijdens de lockdown was ingesteld ‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan’ is opnieuw van kracht. Maar goede zorg, advies of oordeelsvorming kan met regelmaat niet zonder face-to-face contact. Mocht een spreekuur op afstand niet geschikt zijn, dan is een fysiek spreekuurcontact mogelijk, mits dat veilig gebeurt.

7 juli

Het ministerie van VWS laat, in het kader van de toekomstbestendigheid van de Wet BIG, onderzoek uitvoeren naar het bevorderen van de lerende werking van het tuchtrecht. Dat komt op het juiste moment: ook een peiling onder het KNMG Artsenpanel laat zien dat dit beter kan.

7 juli

De vereniging ELMA beheert een collectie antieke medische boeken. Om deze geschiedenis met meer geïnteresseerden te kunnen delen, wil ELMA verbreden tot een multidisciplinaire vereniging. In september is hiervoor een oprichtingsvergadering.

Abonneren op Nieuws

Agenda

30 september 2021

Praat mee en vul het aanmeldingsformulier uiterlijk 20 september in (na inloggen). 

04 november 2021

Meer informatie volgt.

05 november 2021

Meer informatie volgt.

Nieuwsbrief