Nieuws

Nieuws

4 december

De Poolse Marius verloor zijn baan na een ongeluk op het werk dat hij niet gemeld had. Werken gaat niet meer. En huisvesting heeft hij niet meer. Zondag 3 december besteedde het KRO-NCRV programma Pointer op tv en radio aandacht aan de zorg voor arbeidsmigranten. NVAB-voorzitter Boyd Thijssens sprak met presentator Niels Heithuis op NPO Radio 1: “We weten helaas van dit soort schrijnende gevallen waarin werk, huisvesting en toegang tot zorg aan elkaar gekoppeld zijn. En dat daar op een vervelende manier mee omgegaan wordt.

1 december

Op maandag 27 november lanceerde het Nederlands Kanker Collectief de Nederlandse Kanker Agenda. Meer dan 100 organisaties stelden samen twintig concrete doelen op. De aandacht gaat eerst uit naar 5 prioriteiten, waaronder werk en kanker. Het doel voor werk is: In 2032 kunnen mensen die leven met of na kanker naar eigen wensen, behoeften en draagkracht werken. Gelukkig, want de NVAB wil dat iedereen die getroffen wordt door kanker kan rekenen op optimale zorg om volwaardig maatschappelijk te kunnen blijven participeren.

28 november

Het KCVG, de NVAB en de NVVG zijn na verkennende gesprekken gekomen tot een concrete samenwerking in netwerkconstructie, met als doel om in de nabije toekomst met elkaar op het domein van Arbeid & Gezondheid gecoördineerd kennis te ontwikkelen en te delen. Hiervoor is tijdelijk een stuurgroep geformeerd, die komend jaar met input uit de achterban dit gemeenschappelijk doel gaat uitwerken. 

9 november

De andere dokter, een campagne om de beroepen bedrijfsarts en de verzekeringsarts meer onder de aandacht te brengen, publiceert een serie interviews met deze artsen. Ze vertellen over hun keuze en de voordelen van hun vak. Deze keer aan het woord: Ralph Hackmann, bedrijfsarts en opleider bij de NSPOH.

Abonneren op Nieuws

Voorzitterscolumns

De NVAB is federatiepartner van de KNMG. Elke week publiceert Medisch Contact een column van de voorzitter van een van de federatiepartners. Hieronder vind je de NVAB-voozitterscolumns van 2023. 

Bekijk alle voorzitterscolumns