Nieuws & agenda

Nieuws

13 mei

Voor de beste zorg hebben zorgverlener en patiënt elkaar nodig. Om daar aandacht voor te vragen, zie je deze lente de landelijke campagne Samen Beslissen weer regelmatig op radio en tv. Boyd Thijssens, bedrijfsarts en voorzitter van de NVAB, ondersteunt de boodschap van Samen Beslissen. Hij vraagt dan ook bewust naar de verwachtingen van de mensen die hij spreekt.

9 mei

TBV-online - De hoeveelheid medische informatie op internet neemt enorme vormen aan en de kwaliteit begint steeds beter te worden. Patiënten weten steeds meer informatie op internet te vinden en nemen dat ook vaker serieus. Hoe ga je als arts om met patiënten die al bij Dr. Google zijn geweest voordat ze bij jou komen? Bedrijfs- en verzekeringsarts Frank Brouwer doet aanbevelingen.

2 mei

Bedrijfsartsen hebben de belangrijke taken om mensen te helpen zo goed mogelijk mee te doen op hun werk. Het UMCG deed kwalitatief onderzoek om inzicht te kunnen geven in belemmerende en positieve factoren voor het behoud van werk bij mensen met chronische nierschade. De resultaten laten zien hoe complex en vaak onvoorspelbaar chronische nierschade is. Dit maakt het werken tijdens de verschillende fasen van de ziekte tot een uitdaging die zowel van patiënten, de werkomgeving als van zorgprofessionals aanpassingen en flexibiliteit vereist.

29 april

Onze bijzonder hoogleraar arbeids- en bedrijfsgeneeskunde Frederieke Schaafsma sprak voor Medisch Contact over het belang van werk in de spreekkamer: ‘Wat voor werk doet u? En met wat voor soort stoffen werkt u daar?’ Dat zou elke arts moeten vragen bij aandoeningen die hun herkomst kunnen vinden op de werkplek, zegt ze. 

Abonneren op Nieuws

Agenda

19 mei 2022

De bedrijfsarts heeft goud in handen! - BG-dagen 2022

Verzuim en preventie verbinden vergt een brede blik op je vak. Daarvoor reiken deze BG-dagen je de perspectieven met plenair aandacht voor innovatie en digitalisering, preventie, wetenschap, communicatie, beroepsziekten en toxicologie. Bekijk het programma en meld je aan!

24 mei 2022

NVAB-leden zijn van harte welkom bij het online inloopspreekuur op dinsdag 24 mei a.s. van 17.00-18.00 uur. 

01 juni 2022

Het klinkt zo gezellig. Een wijntje. Een biertje. Een bubbeltje. Alcohol drinken lijkt vaak onschuldig, maar dat is het niet. Ook bij gematigd gebruik levert het gezondheidsrisico’s op. En medewerkers die (veel) teveel alcohol, drugs en/of medicijnen gebruiken, lopen risico’s. Voor hun veiligheid op het werk, maar ook voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid.

18 juni 2022

De samenleving en zorg veranderen snel. Wat betekent dit voor de keuze van vervolgopleiding voor geneeskundestudenten? Daar draait de de KNMG Carrièrebeurs op zaterdag 18 juni om!  

08 juli 2022

Vrijdagmiddag 8 juli neemt Carel Hulshof afscheid als hoogleraar, na een werkleven lang in Amsterdam. Je bent van harte welkom bij het symposium ter gelegenheid van zijn afscheid. 

Programma en aanmelden

29 september 2022

Nieuwsbrief