Nieuws & agenda

Nieuws

27 mei

Bedrijfsartsen moeten een rol blijven spelen in het advies aan werknemers na een positieve uitslag op corona, vinden de NVAB en branchevereniging voor arbodiensten OVAL. Vanaf juni kan iedereen die vanwege klachten corona vermoedt (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) zich laten testen en daarvoor rechtstreeks bij de GGD een afspraak maken. Dit besluit past bij het landelijke preventiebeleid met testen en traceren als pijlers. Het is begrijpelijk dat de stap van triage door artsen niet meer nodig is.

27 mei
Vanaf juni kan iedereen met corona-gerelateerde klachten (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) zich laten testen. Tussenkomst en triagering door een (bedrijfs)arts is dan niet meer nodig, mensen kunnen dan rechtstreeks terecht bij de GGD. Dit geldt vanaf juni ook voor de mensen die nu al getest kunnen worden, zoals zorgpersoneel, docenten, contactberoepen en mantelzorgers. Wanneer je een account hebt in CoronIT, blijft dat gewoon actief, zodat je wanneer je dat wil of nodig vindt, wel nog zelf aanvragen kunt doen via dit systeem. 
 
26 mei

Terwijl de NVAB werkte aan het jaarverslag van 2019, de tijd vóór corona, veranderde de werkelijkheid. Het coronavirus verspreidt zich en overheden en bedrijven nemen maatregelen, de zorg draait overuren, werknemers werken vanuit huis of zien hun werk, ooit een stabiele factor, plotseling wegvallen.

26 mei

De coronacrisis creëert een 'perfecte storm' voor overmatig alcoholgebruik binnenshuis: er is meer gelegenheid én reden om te drinken. En dat blijft nu ook vaker onopgemerkt, waarschuwt alcoholdeskundige Lotte Voorham van het Trimbos Instituut.

Abonneren op Nieuws

Bijeenkomsten opgeschort

In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de NVAB besloten het afscheidssymposium, de ALV's en de BG dagen te verplaatsen naar een andere datum. Alle bijeenkomsten waar artsen bij elkaar komen, worden tot nader order via online middelen gehouden of opgeschort. 

Agenda

11 juni 2020

Deze ALV wordt je online aangeboden vanwege de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus. 

01 oktober 2020
02 november 2020

De Bedrijfsgeneeskundige Dagen waren origineel gepland op 14 en 15 mei. Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus konden die op die dagen niet doorgaan.

Je kunt je nu op 2 november onderdompelen in een grote BG dag. Programma voor deze dag volgt zo snel mogelijk.

10 december 2020

     . 

Nieuwsbrief