Nieuws & agenda

Nieuws

21 april

Er moet door het komende kabinet flink worden geïnvesteerd in de zorg: met name op preventie, in zorgprofessionals en op digitalisering. Dat is de oproep van de Agenda voor de Zorg aan het nieuwe kabinet. Flinke investeringen zijn hard nodig: door de vergrijzing, bevolkingsgroei en nieuwe behandelmethoden neemt het beroep op de zorg toe. Tegelijkertijd neemt de beroepsbevolking af.

21 april

Steeds meer werkgevers breiden hun duurzame inzetbaarheidsbeleid uit met stoppen-met-roken-trainingen en een volledig rookvrij bedrijfsterrein. Afvalverwerker AVR behoort tot de voorlopers. “Werkgevers die aarzelen over een proactief rookbeleid zijn ouderwets”, zegt Robert Hageman, operations manager Energy from Waste bij AVR. Met het programma van zijn werkgever stopte hij na dik vijfentwintig jaar met roken.

19 april

Driekwart van de medewerkers in de sector zorg en welzijn is het afgelopen jaar in aanraking  geweest met ongewenst gedrag door patiënten of cliënten. Dit blijkt uit onderzoek naar agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer in de sector, door PGGM en PGGM&Co in opdracht van het Ministerie van VWS. Het onderzoek laat ook zien dat 44% vorig jaar ongewenst gedrag ervoer van familie of bezoekers van patiënten, en 26% van collega’s of leidinggevenden. 

14 april

Op donderdag 1 april jl. was de voorjaars ALV 2021. Vorig jaar was de voorjaars ALV de eerste NVAB-vergadering die via een livestream te volgen was, inmiddels zijn we eraan gewend. Deelnemers stelden hun vragen via de chatfunctie en stemmen gebeurde via polls. Hieronder kun je de onderwerpen uit de vergadering scannen.

Meer informatie vind je na inloggen in de vergaderstukken

Abonneren op Nieuws

Agenda

27 mei 2021

Meer informatie volgt

31 mei 2021

Inzetten voor rookvrije zorg? Neem dan deel aan het online symposium ‘Maak de zorg rookvrij’ op 31 mei. Krijg praktische tips over hoe je stoppen met roken bespreekbaar maakt en patiënten motiveert om te stoppen. Ook krijg je handvatten om in jouw eigen organisatie aandacht te geven aan dit onderwerp en hoe je medestanders vindt voor de uitwerking. 

30 september 2021

Meer informatie volgt.

04 november 2021

Meer informatie volgt.

05 november 2021
22 november 2021

Meer informatie volgt

Nieuwsbrief