Nieuws

12 december

We zijn een mooi land en hebben een mooi stelsel van wetten en regels. Aangeharkt. Hekje eromheen. Op papier klopt het als een bus. Werkgever en werknemer zijn SAMEN verantwoordelijk voor gezond en veilig werk. Want we zijn een polder. De basis van het hele stelsel is balans tussen zeggenschap en medezeggenschap.

6 december

In november publiceerde Medisch Contact een uitspraak van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (CTG) met de conclusie dat een bedrijfsarts zijn conclusie had moeten heroverwegen toen er nieuwe informatie over de burnout van een werknemer beschikbaar kwam. Deze uitspraak zorgt onder een deel van de NVAB-leden voor verontwaardiging, zoals ook blijkt een later gepubliceerde brief, die ook wij mochten ontvangen. Zoals zo vaak worden uitspraken op verschillende manieren geïnterpreteerd. Het is begrijpelijk dat er leden zijn die zich zorgen maken.

5 december

Eind november verscheen de special Arbeids- en Verzekeringsgeneeskunde. Hierin komen verschillende onderwerpen aan bod op het gebied van Arbeid en Gezondheid. U kunt de special online lezen op www.medischcontact.nl.

5 december

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart voor kleine werkgevers over loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie. Veel werkgevers hebben namelijk moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij zij zich er niet altijd van bewust dat ze verantwoordelijk zijn voor de re-integratie.

Abonneren op Nieuws

Agenda

21 januari 2020

Het maximum aantal aanmeldingen is bereikt. Aanmelden voor dit congres is helaas niet meer mogelijk.

UWV organiseert i.s.m. NVVG, NVAB en OVAL het congres ‘Samen werkt beter!’ voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen (ook aios en anios) uit alle regio’s van Nederland.

13 februari 2020
02 april 2020
02 oktober 2020
05 november 2020

NieuwsBrief

Laatste tweets