Nieuws & agenda

Nieuws

13 augustus

Langdurige klachten na COVID-10 - Photo by Adrian Swancar on UnsplashOok na milde klachten kunnen mensen lang last houden van COVID-19. Dit kwam eerder al in het nieuws en de NOS publiceerde afgelopen week nog een artikel hierover (zie onderaan).

10 augustus

BG magazine, online omgeving over bedrijfsgezondheid, publiceert tien tips en aanbevelingen van bedrijfsartsen over het coronavirus en de werkvloer, voor HR-professionals. Tip nummer 1 is: betrek de bedrijfsarts bij de bestrijding van COVID-19. De bedrijfsarts kan namellijk een kring- of contactonderzoek uitvoeren op de werkvloer. Zo kan hij helpen om een eventuele uitbraak de kop in drukken. Of tip 3: zorg voor voldoende verse lucht van buiten.

4 augustus

De zevende editie van ‘Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’ staat voor de deur. De landelijke campagne start op 3 september, vanaf dan kan iedereen die in oktober rookvrij wil zijn zich aanmelden via de website stoptober.nl.

31 juli

Half mei heeft de overheid een stapsgewijze versoepeling van de corona-maatregelen bekend gemaakt. Enerzijds is er meer ruimte geboden om face-to-face contact in contactberoepen (waaronder bedrijfsartsen) te laten plaats vinden. Anderzijds is het algemene advies om zoveel mogelijk vanuit huis te werken nog steeds van kracht. In de praktijk zal er daarom altijd sprake moeten zijn van een afweging waarbij zowel aspecten van risico-dragerschap als risico-vormerschap een rol spelen. Het huidige NVAB-standpunt spreekuurcontacten is ingegaan op 18 juni. Het is nog steeds actueel en blijft tot nader orde van kracht.

Abonneren op Nieuws

Bijeenkomsten opgeschort

In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de NVAB besloten het afscheidssymposium, de ALV's en de BG dagen te verplaatsen naar een andere datum. 

Agenda

01 oktober 2020
02 oktober 2020

Op 31 mei 2018 ging de Kwaliteitstafel van start voor een periode van twee jaar. Het doel van de Kwaliteitstafel was om de instroom in de beroepen van bedrijfs- en verzekeringsarts te verhogen door het bevorderen van duurzame kennis- en kwaliteitsontwikkeling. De opdracht was ook om een uitvoerbaar en gedragen model voor de structurele financiering van het kwaliteitsbeleid te ontwikkelen.

02 november 2020

De Bedrijfsgeneeskundige Dagen van 14 en 15 mei konden vanwege het coronavirus niet doorgaan. Je kunt je nu op 2 november alsnog onderdompelen in een grote BG dag. Programma voor deze dag volgt zo snel mogelijk.

10 december 2020

     . 

27 mei 2021

Nieuwsbrief