Nieuws & agenda

Nieuws

23 september

Stoppen met roken is de beste optie voor de gezondheid. Toch roken nog steeds veel mensen. Fabrikanten brengen daarom producten op de markt met een directe of indirecte claim dat ze minder schadelijk zijn voor de gezondheid dan conventionele tabaksproducten. Dit nieuwe frame kan echter ook vooral als doel hebben het gebruik van nicotinehoudende producten op peil te houden. Bovendien geldt voor deze producten niet dezelfde regelgeving als voor sigaretten en dergelijke. De Wereldgezondheidsorganisatie publiceerde 22 september jl.

22 september

Medisch Contact doet verslag van Prinsjesdag 2021. Hieronder lees je de reactie van NVAB-voorzitter Gertjan Beens:

21 september

“Als visitator probeer ik collega-bedrijfsartsen te empoweren om te reflecteren op hun eigen ontwikkeling”, vertelt Dogger. “Wij artsen doen ons uiterste best om ons dagelijkse werk zo goed mogelijk te doen. Wat we nog wel eens overslaan is achterover zitten. Even stilstaan bij vragen als: ‘Waarom doe ik het eigenlijk zoals ik het doe? Op welk gebied kan ik me ontwikkelen om een nog betere dokter te worden voor mijn patiënten, voor opdrachtgevers, voor de samenleving of voor mezelf, als professional?’”

20 september

Bedrijfsarts en onderzoeker Frederieke Schaafsma is sinds 1 juli 2020 bijzonder hoogleraar Arbeids- en bedrijfsgeneeskunde bij het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid. Ze staat aan het hoofd van de polikliniek Mens en Arbeid.

Abonneren op Nieuws

Agenda

27 september 2021

Op maandag 27 september organiseert Nederlandse Influenza Stichting een webinar waar vragen over de griepprik, die onder zorgprofessionals leven, beantwoord worden. Tijdens het webinar praten zorgprofessionals met elkaar over de feiten, fabels en overwegingen met betrekking tot de griepprik.

Bekijk het programma of meld je aan via influenzastichting.nl

30 september 2021

Voor meer informatie kun je terecht op de webpagina 'Extra ledenbijeenkomst 30 september 2021' (na inloggen).

04 november 2021

Meer informatie volgt.

05 november 2021

Vrijdag 5 november 2021 om 16.30 uur, zal de Hooggeleerde Vrouwe dr. F.G. Schaafsma, vanwege de Stichting Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) benoemd tot Bijzonder hoogleraar Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde, haar hoogleraarsambt openlijk aanvaarden door het uitspreken van een rede.

11 november 2021

Op donderdag 11 november 2021 organiseren de NVAB en de vereniging ELMA (Ex Libris Medicalibus Antiquis) de eerste NVAB-seniorendag. Je krijgt er een toelichting op de activiteiten van ELMA en TMGN (Trefpunt Medische Geschiedenis Nederland) en een rondleiding door de historische bronnen van de arbeidsgeneeskunde. Ook hoor je alles over het belang van historisch onderzoek en historisch bronnenbehoud.

Nieuwsbrief