Nieuws

16 mei

Beroepsverenigingen van bedrijfsartsen over de hele wereld hebben zich in 2013 verenigd in the International Occupational Medicine Society Collaborative (IOMSC). Bekijk de nieuwe website.

15 mei

Om als bedrijfsarts in de bedrijfsgezondheidszorg zorgvuldig te kunnen begeleiden en adviseren kan afstemming met artsen in de curatieve zorg cruciaal zijn. Registratie voor de applicatie Patiëntoverleg binnen Zorgdomein maakt die afstemming een stuk makkelijker. U bent dan vindbaar voor huisartsen en u kunt ook zelf eenvoudig contact leggen met huisartsen. 

13 mei

Van gespecialiseerd onderzoek van de hand tot medische klachten als uitkomst van maatschappelijke ongelijkheid. Er is op de komende Bedrijfsgeneeskundige Dagen weer veel te halen. Van heel concreet tot dagelijkse praktijk overstijgend. Op de tweede dag, 24 mei, verzorgt prof.dr. Jet Bussemaker, hoogleraar aan het LUMC, de slotrede waarin zij aandacht besteedt aan  de relatie tussen medische klachten en sociaaleconomische status (SES). 

Meer informatie een aanmelden voor de BG-dagen

3 mei

Zondag 5 mei a.s. start de Ramadan, de jaarlijkse islamitische vastenmaand. In deze maand onthouden deelnemers zich tussen het begin van de dageraad (iets voor zonsopgang) en zonsondergang van eten, drinken, roken of geslachtsgemeenschap. Onthouding van alles dat in strijd is met vroomheid, zodat het hart en de ziel gereinigd worden.

Abonneren op Nieuws

Agenda

13 juni 2019

Contactgroep Gezondheid en Chemie (CGC) organiseert in samenwerking met de NVAB een discussiebjieenkomst.

Een van de belangrijkste instrumenten voor de bedrijfsarts om vroegtijdig gezondheidsklachten en/of beginnende afwijkingen te constateren, is het Preventief Medisch Onderzoek (PMO).

07 november 2019

Najaars-ALV

NieuwsBrief

Laatste tweets