Nieuws & agenda

Nieuws

22 september

De laatste jaren timmert de sociale geneeskunde meer aan de weg. Dat is nodig, want de geneeskundige specialismen arts Bedrijfsgeneeskunde, arts Verzekeringsgeneeskunde en arts Maatschappij en Gezondheid zijn relatief onbekend en er is een groot tekort aan artsen in ons domein. Daarom steken de verenigingen veel energie in campagnes.

21 september

Op 21 september start een nieuwe pilot: ‘Route naar RI&E’. Dit is een vernieuwde website van het Steunpunt RI&E om alle ondernemers te helpen bij het kiezen van een passende route naar een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Deze pilot op initiatief van het Steunpunt RI&E en het ministerie van SZW loopt tot en met 2021.

17 september

Persbericht | Vanaf vandaag kunnen bedrijfsartsen snel relevante informatie, achtergronden en verwijzingen rond roken en werk vinden in de Wegwijzer Rookvrije Organisatie. Onder het motto ‘Rookvrij! Werkt beter’ ging de Nederlandse vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) aan de slag met deze opdracht uit het Nationaal Preventieakkoord.

17 september

Samen met haar collega’s maakte verslavingsarts Marieke Helmus alle acht vestigingen van Jellinek rookvrij. Nu helpt ze zorginstellingen en gemeenten op weg naar een rookvrije werkvloer en openbare ruimte. Doe je voordeel met haar schat aan ervaring om rookvrij te worden.

Abonneren op Nieuws

Bijeenkomsten opgeschort

In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de NVAB besloten het afscheidssymposium, de ALV's en de BG dagen te verplaatsen naar een andere datum. 

Agenda

01 oktober 2020

Aanmelden kan tot 25 september a.s. via het aanmeldingsformulier (na inloggen op de website)

Klik hier voor de agenda

Klik hier voor de notitie

Een deelname-link met meer informatie ontvang je later.

02 oktober 2020

Georganiseerd door: Amsterdam UMC, Public & Occupational Health
Begin datum: vrijdag 2 oktober, 9.30-11.30
Plaats: Online
Kosten: Gratis, wel vooraf registreren: slhamsterdam.com/fls

02 oktober 2020

Op 31 mei 2018 ging de Kwaliteitstafel van start voor een periode van twee jaar. Het doel van de Kwaliteitstafel was om de instroom in de beroepen van bedrijfs- en verzekeringsarts te verhogen door het bevorderen van duurzame kennis- en kwaliteitsontwikkeling. De opdracht was ook om een uitvoerbaar en gedragen model voor de structurele financiering van het kwaliteitsbeleid te ontwikkelen.

02 november 2020

Door corona gingen de BG-dagen dit jaar niet door. Daarvoor in de plaats komt nu een Bedrijfsgeneeskundige Dag op 2 november 2020. Om dat veilig te doen is er beperkt plaats op de locatie zelf (Papendal), maar je kunt de dag ook volgen via livestream. 

10 december 2020

     . 

27 mei 2021

Nieuwsbrief