Nieuws & agenda

Nieuws

9 juli

Dat nachtwerk kan leiden tot slaapproblemen en vermoeidheid zal niet verrassend zijn. Er kunnen echter ook andere gezondheidsproblemen optreden met serieuze gevolgen op de lange termijn. Blootstelling aan nachtwerk leidt bijvoorbeeld ook tot een verhoogd risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Vanwege de negatieve effecten en toename van nachtwerk bestaat binnen de beroepsgroep de wens voor een richtlijn op dit onderwerp. Maatschappelijk komt er ook steeds meer aandacht voor de gevolgen van nachtwerk. Daarom is er nu de nieuwe richtlijn ‘Nachtwerk en gezondheid’.

9 juli

Vandaag kun je luisteren naar een nieuwe podcast voor de campagne 'De andere dokter'. In de podcast hoor je bedrijfsarts Tessa Kouwenhoven – Pasmooij, en adviseur verzekeringsarts Heefan Cheung over hun drijfveren voor dit beroep.

7 juli

Het coronavirus (SARS-CoV-2, beter bekend onder de ziektebenaming COVID-19) roept veel vragen op. Bij werkgevers en werknemers, maar ook bij de arboprofessionals die hen met raad en daad terzijde staan. Deze kennisnieuwsbrief geeft antwoord op de meestgestelde vragen. Hiermee dragen de samenwerkende deskundigen en beroeps- en brancheverenigingen voor bedrijfsgezondheidszorg bij aan optimale kennisdeling.

7 juli

Geen rookhokken meer met spelcomputers en geen afdakje met een asbak ernaast bij de ingang: in 2040 zijn alle organisaties rookvrij. Hoe kunnen we als bedrijfsartsen bijdragen aan een rookvrije organisatie? En hoe brengen we het onderwerp ‘stoppen met roken’ ter sprake tijdens een consult?

Abonneren op Nieuws

Bijeenkomsten opgeschort

In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de NVAB besloten het afscheidssymposium, de ALV's en de BG dagen te verplaatsen naar een andere datum. 

Agenda

01 oktober 2020
02 november 2020

De Bedrijfsgeneeskundige Dagen van 14 en 15 mei konden vanwege het coronavirus niet doorgaan. Je kunt je nu op 2 november alsnog onderdompelen in een grote BG dag. Programma voor deze dag volgt zo snel mogelijk.

10 december 2020

     . 

27 mei 2021

Nieuwsbrief