Nieuws & agenda

Nieuws

5 augustus

Onze Amerikaanse collega’s houden op woensdag 10 augustus a.s. een webinar over wat bedrijfsartsen kunnen doen om werknemers tegen het apenpokkenvirus te beschermen. Dit webinar is vrij toegankelijk.

2 augustus

BNR publiceerde vandaag een bericht over de personeelstekorten en de dreigende overbelasting van het overgebleven personeel: er moet snel iets gebeuren of anders zit veel personeel nog eind dit jaar overspannen thuis. Door personeelstekorten moeten werknemers met minder mensen evenveel of soms zelfs meer werk doen.

18 juli

Bij hitte krijgt ons lichaam - en dan met name ons hart - het flink te verduren. Ook hebben slapeloze nachten en overmatig zweten gevolgen voor de draagkracht (en het humeur) de volgende (werk)dag. Dus werken bij hoge temperaturen kan leiden tot verminderde prestaties of gezondheidsschade.

8 juli

Donderdag 7 juli organiseerden werkgevers- en werknemersorganisaties, samen met de ministeries van VWS en SZW, een bijeenkomst om te bespreken hoe de werkvloer overgangsvriendelijker te maken. Een grote groep betrokkenen, waaronder de NVAB, was uitgenodigd om over knelpunten en oplossingen te spreken. In 2021 stelde de NVAB, samen met de Dutch Menopause Society (DMS), al een standpunt op: "Iedere vrouw heeft recht op een goede kwaliteit van leven, werk en zorg tijdens de overgang.

Abonneren op Nieuws

Agenda

15 september 2022

Op 15 september organiseert de werkgroep Arbeid & Gezondheid van het NIP een symposium op locatie over de urgentie van burn-out preventie. Dit symposium speelt in op de vraag vanuit de maatschappij naar de laatste science based inzichten op de aanpak van burn-out klachten en met name de preventieve en amplitieve kant die vaak nog onderbelicht is. Hoe zet je vanuit organisaties concreet in op het versterken van veerkracht? Wat is hier vanuit de wetenschap over bekend en hoe pas je dat in je organisatie? Voor NVAB-leden geldt een speciale korting op de toegangsprijs.

21 september 2022

Het klinkt zo gezellig. Een wijntje. Een biertje. Een bubbeltje. Alcohol drinken lijkt vaak onschuldig, maar dat is het niet. Ook bij gematigd gebruik levert het gezondheidsrisico’s op. En medewerkers die (veel) teveel alcohol, drugs en/of medicijnen gebruiken, lopen risico’s. Voor hun veiligheid op het werk, maar ook voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid.

29 september 2022
07 oktober 2022

Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg (SOS) op vrijdag 7 oktober 2022 het Symposium: ‘Fietsen op Recept’ bij het Nationaal Militair Museum.

Fietsen is een onderdeel van het Nationale preventieakkoord waarbij fietsen een manier is om lichaamsbeweging in de (beroeps)bevolking te stimuleren. Met 23 miljoen fietsen, waarvan 2 miljoen e-bikes, zijn er meer fietsen dan inwoners, dus je zou toch zeggen dat fietsen als een manier van lichaamsbeweging eenvoudig te realiseren is. Maar is dat ook zo in de praktijk?

16 november 2022

Op woensdag 16 november organiseren Vereniging Arts en Leefstijl, Coöperatie Menzis, LUMC en TNO namens het Lifestyle4Health platform voor de 5e keer het jaarlijkse Lifesteyle4Health congres. Centraal staan de mogelijkheden voor de toepassing van leefstijlgeneeskunde in de werkomgeving en hoe leefstijl en (het hebben van) werk elkaar kunnen versterken.

08 december 2022

Op 8 december 2022 is het online PA!N Congres met als thema: Samen kom je verder!

De kracht van behandeling zit hem in het voeren van het echte gesprek waarbij de expertise van zorgverlener en patiënt centraal staan. Je hebt elkaar nodig om tot de beste vorm van zorg te komen. Op dit moment zijn we bezig met het verder vormgeven van het programma met prachtige sprekers.

Nieuwsbrief