Week van de werkstress tip 4: leef als een beest

14 november 2019

In de Week van de Werkstress, voor de tweede keer georganiseerd door OVAL, dit jaar aandacht voor meer werkplezier. Met dank aan de collega's van De Jonge Bedrijfsarts vind je hier deze week elke dag een tip in het thema werkplezier.

Digital Detox Donderdag - leef als een beest

Digital Detox Donderdag - Alles wordt anders als je je eenmaal realiseert dat je eigenlijk een dier bent.

Rick van Steenkiste, bedrijfsarts in opleiding: “Werken mag, luieren moet. Ga burnout en andere modernetijdziektes te lijf en lees ‘Leef als een beest’ van Wilma de Rek en Witte Hoogendijk” In het boek laten ze zien waarom burn-out, depressie, obesitas en hoge bloeddruk modernetijdziektes zijn, veroorzaakt door het gapende gat tussen wat we ons lichaam aandoen en waar dat lichaam voor is gemaakt. Hoe moet je leven om modernetijdziektes te voorkomen? En wat kun je doen als je ze eenmaal hebt? 

Lees meer over het belang van luieren op METRO 

Zie ook de tips:

Masterplan Maandag

Deadline Dinsdag

Workout Woensdag

Vrolijke Vrijdag


Waarom een week over werkstress?

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1, blijkt uit onderzoek van TNO in 2014. Toenmalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, startte een campagne om werkgerelateerde stress bespreekbaar te maken en tegen te gaan. De Week van de Werkstress is één van de maatregelen van Asscher om aandacht te vragen voor het probleem van werkstress.

Bekijk ook:

Meer over de Week van de Werkstress