Week van de werkstress tip 5 - maak je niet druk

15 november 2019

In de Week van de Werkstress, voor de tweede keer georganiseerd door OVAL, dit jaar aandacht voor meer werkplezier. Met dank aan de collega's van De Jonge Bedrijfsarts vind je hier deze week elke dag een tip in het thema werkplezier.

Vrolijke Vrijdag - maak je niet druk

Vrolijke Vrijdag: maak je niet druk

Marlies Bongers, bedrijfsarts in opleiding: “Iedereen heeft in zijn leven problemen, hoe rijk of gelukkig je ook bent. Sommige mensen hebben alleen betere problemen dan anderen. Tijdenlang is ons verteld dat positief denken leidt tot een gelukkig leven. De boodschap van het boek ‘The Subtle Art of Not Giving a F*ck’ is: stop juist met altijd maar positief zijn en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Oftewel: “It’s not about turning lemons into lemonade, but learning to stromach lemons beter.” Dat lost misschien niet alles op, maar haalt wel misschien wat van de druk af. Het boek is nuchter geschreven, makkelijk leesbaar en soms ietwat grofgebekt. Het ideale boek voor ‘zelfhulphaters’.

Zie ook de tips:

Masterplan Maandag

Deadline Dinsdag

Workout Woensdag

Digitale Detox Donderdag


Waarom een week over werkstress?

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1, blijkt uit onderzoek van TNO in 2014. Toenmalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, startte een campagne om werkgerelateerde stress bespreekbaar te maken en tegen te gaan. De Week van de Werkstress is één van de maatregelen van Asscher om aandacht te vragen voor het probleem van werkstress.

Bekijk ook:

Meer over de Week van de Werkstress