Werkgever & dienstverlener

Werkgevers en dienstverleners (arbodiensten, re-integratiebedrijven, uitvoeringsorganisaties en dergelijke) zijn voor bedrijfsartsen belangrijke samenwerkingspartners. Samen bepalen deze partijen de inrichting en de kwaliteit van de bedrijfsgezondheidszorg. De NVAB ondersteunt hen daarbij met heldere informatie en praktische hulpmiddelen.

Arbeids- en bedrijfsgeneeskunde

Arbeids- en bedrijfsgeneeskunde is het medisch specialisme dat zich richt op de relatie tussen arbeid en gezondheid. Een bedrijfsarts bewaakt de gezondheid van werkenden en geeft advies bij ziekte.

Lees meer

Bedrijfsarts inhuren

Alle werknemers hebben recht op toegang tot een bedrijfsarts. Om dat te waarborgen, dient elke werkgever een overeenkomst te hebben met een arbodienstverlener of zelfstandige bedrijfsarts. Hoe werkt dit en wat doet de bedrijfsarts voor u?

Lees meer

Praktische leidraden

Goede samenwerking in de bedrijfsgezondheidszorg vraagt om inzicht in de bijdrage van alle sleutelspelers. De NVAB ontwikkelt leidraden die praktische handreikingen vormen voor bedrijfsartsen én hun samenwerkingspartners.

Bekijk de NVAB-leidraden

Andere informatiebronnen

Nóg meer weten over bedrijfsgezondheidszorg? We vertellen u graag waar u betrouwbare informatie kunt vinden.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Wie betrokken is bij de inrichting van bedrijfsgezondheidszorg, kan tegen vragen aanlopen. Onze FAQ geeft antwoord op de meest gestelde vragen die ons via onze leden bereiken. Als beroepsvereniging van bedrijfsartsen bieden wij werkgevers en dienstverleners geen helpdesk per mail of telefoon.

Naar de FAQ