Over de NVAB

De Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) is de wetenschappelijke beroepsvereniging van en voor bedrijfsartsen. Als maatschappelijk betrokken organisatie behartigen wij niet alleen de belangen van onze leden, maar denken we ook kritisch mee over optimale bedrijfsgezondheidszorg. We verzamelen, bundelen en ontsluiten kennis. En we ontwikkelen praktische richtlijnen voor bedrijfsartsen en hun samenwerkingspartnersZo dragen we actief bij aan een gezonde en goed functionerende samenleving.

Doelstellingen & activiteiten

De NVAB is in 1953 opgericht en telt circa 1.660 leden. De vereniging bevordert de arbeids- en bedrijfsgeneeskunde in de ruimste zin, als wetenschap en als beroep. Daarnaast behartigt ze de professionele belangen van haar leden én anderen die op hetzelfde werkterrein actief zijn .

Lees meer

Kwaliteitsbureau

Kwaliteitsbureau NVAB verzamelt vakinhoudelijke kennis en informatie en selecteert, bundelt en ontsluit deze gegevens. Daarnaast stimuleert het de toepassing van NVAB-richtlijnen door bedrijfsartsen hier gericht bij te ondersteunen.

Lees meer

Visie, missie & beleid

Werk is een van de belangrijkste onderdelen van ons leven. Daarom zet de visie van de NVAB werk op de eerste plaats. Het werk van de mensen die wij in de praktijk ondersteunen natuurlijk, maar net zo goed ons eigen werk als bedrijfsartsen.

Lees meer

Samenwerkingspartners

Een bedrijfsarts is per definitie een teamspeler. Samen met andere deskundigen richten bedrijfsartsen zich op gezond werk en duurzame inzetbaarheid. De NVAB werkt daarom samen met verschillende organisaties.

Lees meer

NVAB-lid worden

Zowel voor bedrijfsartsen als voor artsen in opleiding tot bedrijfsarts een goed idee!

Alles over de kosten en de voordelen

Contact & vragen

Bedrijfsarts, lid van de pers of andere belangstellende? We helpen je graag de weg. Bekijk ook de privacyverklaring.

Lees meer