Week van de werkstress tip 3: maak bewegen leuk

13 november 2019

In de Week van de Werkstress, voor de tweede keer georganiseerd door OVAL, dit jaar aandacht voor meer werkplezier. Met dank aan de collega's van De Jonge Bedrijfsarts vind je hier deze week elke dag een tip in het thema werkplezier.

Workout woensdag - kom in beweging

Workout woensdag - kom in beweging

Lianne Schouten, bedrijfsarts in opleiding, oprichter en bestuurslid De Jonge Bedrijfsarts: "Ik was begonnen met dit boek zodat ik mindfulness en hardlopen kon combineren ofwel twee dingen tegelijkertijd te gaan doen. Natuurlijk eigenlijk niet de bedoeling. Maar het leerde mij om mijn hardloop- en mindfulness doelen kleiner maar haalbaar te maken! En zo wordt mindful hardlopen, ook al is het maar 3 km,  leuker! Met Running Buddha van Sakyong Mipham leer je hardlopen met aandacht voor je adem, gedachten en gevoelens. Minder praten, minder denken en meer lopen!”

Zie ook de tips:

Masterplan Maandag

Deadline Dinsdag

Digital Detox Donderdag

Vrolijke Vrijdag


Waarom een week over werkstress?

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1, blijkt uit onderzoek van TNO in 2014. Toenmalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, startte een campagne om werkgerelateerde stress bespreekbaar te maken en tegen te gaan. De Week van de Werkstress is één van de maatregelen van Asscher om aandacht te vragen voor het probleem van werkstress.

Kom in beweging

Vandaag, woensdag 13 november, midden in de Week van de Werkstress, is het OVAL-event ‘Kom in beweging!’ met “bruisende dialogen, bijdragen van staatssecretaris Tamara van Ark, cabaretier Dolf Jansen, neuropsycholoog Margriet Sitskoorn en een reeks andere experts"

Lees meer en bekijk het programma

Lees ook:

Meer over de Week van de Werkstress