Deze week: vijf lees- en kijktips bij werkstress

11 november 2019

Van 11 tot en met 15 november is het de Week van de Werkstress, georganiseerd door OVAL. In deze week vragen zij met vele partners aandacht voor het beperken van stress. Dit jaar met vergroten van plezier als tegengif. De NVAB is partner van de Week van de Werkstress 2019 en steunt van harte de oproep voor meer werkplezier.

Wat kun je doen om anders om te gaan met stress?

Bedrijfsartsen komen werkgerelateerde stressklachten heel veel tegen in de praktijk. Daarom deze week voor elke dag vol werkplezier een tip van de volgende generatie bedrijfartsen, met dank aan de collega's van De Jonge Bedrijfsarts. En een bonustip van een ervaringsdeskundige werknemer: kijk eens naar het boek ‘Focus Aan/Uit’ van Mark Tigchelaar. Het leest vlot weg en je krijgt praktische handvatten en slimme ‘brain hacks’.

Masterplan Maandag - hoe is het met de millennials?

Masterplan Maandag: hoe gaat het met de millenials

Janine Gouwmans, bedrijfsarts in opleiding: “Inzicht en kennis geven je handvatten om waar mogelijk je eigen situatie te veranderen. Verdiep je in millenials en bekijk de video Waarom zitten zoveel millennials thuis met een burn-out?“ Wil je hierna nog meer weten over millennials en kunnen uitleggen aan anderen wat de handleiding van deze generatie is? Bekijk dan ook dit interview met Simon Sinek."

Bekijk de andere tips

Deadline Dinsdag

Workout Woensdag

Digital Detox Donderdag

Vrolijke Vrijdag


Waarom een week over werkstress?

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1, blijkt uit onderzoek van TNO in 2014. Toenmalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, startte een campagne om werkgerelateerde stress bespreekbaar te maken en tegen te gaan. De Week van de Werkstress is één van de maatregelen van Asscher om aandacht te vragen voor het probleem van werkstress.

Kom in beweging

Op woensdag 13 november, midden in de Week van de Werkstress, is het OVAL-event ‘Kom in beweging!’ met “bruisende dialogen, bijdragen van staatssecretaris Tamara van Ark, cabaretier Dolf Jansen, neuropsycholoog Margriet Sitskoorn en een reeks andere experts. Keus uit inspirerende sessies en ruimte voor mooie ontmoetingen”.

Lees meer en bekijk het programma

Lees ook:

Meer over de Week van de Werkstress