Veelgestelde vragen

17 januari 2024

Aanmelden voor deelname aan de visitatie kan via het formulier 'Inschrijven visitatie'

Je kunt je aanmelden met een groep van maximaal 4 personen, ca. anderhalf jaar voor de eerste herregistratiedatum van een groepslid.

Nadat je je hebt aangemeld krijgt ieder groepslid een mail met een persoonlijke link naar een formulier voor adres- en factuurgegevens.

Als je je aanmeldt voor een eerste visitatie ontvang je hierna de inloggegevens voor Scorion (het digitale systeem waarmee de visitatie wordt ondersteund). Hierin vind je de vragenlijsten voor de eerste visitatie.

Als je je aanmeldt voor een volgende visitatie dan kun je inloggen met de eerder ontvangen inloggegevens. Bij iedere nieuwe visitatie ontvang je een nieuwe set vragenlijsten.

« Terug naar index

17 januari 2024

Als je voor de eerste keer een visitatie gaat doen, krijg je (na aanmelding) een account in Scorion. Hierin vind je een aantal vragenlijsten, die je invult en bespreekt met je visitatiegroep.  Op basis van die vragenlijsten maak je een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP), waarin je een viertal ontwikkeltrajecten voor de 4-5 jaar daarna formuleert. Je kijkt in het POP dus vooruit.

Of je ook een vragenlijst invult over de periode voorafgaand aan je eerste visitatie hangt af van je afstudeermoment. Voor meer informatie zie 'Recent afgestudeerd als bedrijfsarts? Wanneer begin je met de visitatie?'

« Terug naar index

17 januari 2024

Ben je zowel bedrijfsarts als verzekeringsarts (of arts Maatschappij & Gezondheid) dan kun je kiezen of je wilt deelnemen aan de visitatie van de NVAB of aan de Evaluatie Individueel Functioneren (EIF) van de NVVG/KAMG. Je hoeft als arts met een dubbele registratie maar één keer een traject te doorlopen en kan je vervolgens wel herregistreren in meerdere specialisaties/profielen.

Het advies is om deel te nemen aan het visitatiesysteem van het specialisme waar je het meeste uren in werkzaam bent (dus gemiddeld gedurende de herregistratieperiode de grootste deeltijdfactor aan besteedt).

Lees meer

« Terug naar index

17 januari 2024

Bij je eerste aanmelding voor visitatie heb je inloggegevens ontvangen voor Scorion. In de huidige versie van het systeem, ScorionX kun je nog steeds met deze gegevens inloggen.

Weet je je wachtwoord niet meer, dan kun je een nieuw wachtwoord aanmaken door op de link ‘Wachtwoord instellen’ te klikken. Je ontvangt dan een mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. Als je je gebruikersnaam niet meer weet en/of je ondertussen een ander e-mailadres hebt, stuur dan een mail naar visitatie@nvab-online.nl. Wij passen dan je adres aan in Scorion en sturen je een mail met inloggegevens.

Op de website van de NVAB zijn handige instructiefilmpjes te vinden over het gebruik van Scorion. Het eerste filmpje gaat over inloggen.

Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op via visitatie@nvab-online.nl, dan helpen we je graag verder.

« Terug naar index

17 januari 2024

Indien je een nieuwe visitatiegroep zoekt, kun je dat op meerdere manieren aanpakken.

Allereerst kun je als NVAB-lid een oproep plaatsen op onze website bij 'Visitatiegroep gezocht!' (hiervoor moet je ingelogd zijn op MijnNVAB).

Daar vind je flink wat oproepen van bedrijfsartsen die ook op zoek zijn naar een nieuwe groep of naar een nieuw lid voor een bestaande groep. Je kunt dan zelf contact opnemen met betrokkene en je daarna bij de NVAB definitief aanmelden.

Een tweede optie is om je individueel bij ons aan te melden. Doe dat minimaal 24 maanden vóór je eerstvolgende herregistratie. Wij gaan dan op zoek naar een visitatiegroep waarbij je je kunt aansluiten of brengen je in contact met andere bedrijfsartsen die zich individueel hebben aangemeld.

Lees meer

« Terug naar index