Oproep: test het BAR-instrument!

19 april 2023

Het wetenschappelijk onderbouwde BAR-instrument en de leidraad zijn bedoeld om de samenwerking tussen bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen te verbeteren. De HAN University of Applied Sciences en Amsterdam UMC voeren een haalbaarheidsonderzoek uit naar de ervaringen van professionals met het gebruik van BAR-instrument en -leidraad in de praktijk. Centraal staan de bruikbaarheid, begrijpelijkheid, toepasbaarheid van het BAR-instrument en de BAR-leidraad onder professionals betrokken bij het re-integratieproces en hoe tevreden zij zijn over het werken met BAR. Je kunt je nu aanmelden voor dit onderzoek.

Doe mee aan de haalbaarheidsstudie

Je kunt meedoen aan de haalbaarheidsstudie door het BAR-instrument te testen in jouw praktijk. Je bent dan een van de eersten die het BAR-instrument en -leidraad in de praktijk uitproberen. Je kunt feedback geven over wat wel en niet goed werkt en zo bijdragen aan een instrument en een leidraad die de dagelijkse praktijk echt ondersteunen.

Hoe werkt het?

Bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen (zowel privaat als publiek) en verzekeringsartsen gebruiken het BAR-instrument bij vier werknemers tijdens de re-integratie. Je volgt een online introductie op 15 mei van 15:00 tot 17:00 uur. Je krijgt dan een uitleg over BAR, over de ICF en die de mogelijkheid biedt om vragen te stellen. Na de introductie gaat u aan het werk met BAR-instrument en -leidraad.

Wil je voor aanmelding nagaan of je bij de introductie op 15 mei a.s. aanwezig kunt zijn?

Vervolg

Interview: vervolgens nodigen wij u uit voor een eenmalig interview van ongeveer een 30-40 minuten waar we in gesprek gaan over uw ervaringen van werken met BAR-instrument en -leidraad in de praktijk.

Focusgroep: in september volgt een groepsgesprek met een deel van de deelnemers, op uitnodiging. De onderzoekers en deelnemende professionals komen dan bij elkaar om de inzichten van het onderzoek te bespreken en te bepalen wat dit betekent voor de doorontwikkeling van BAR-instrument en -leidraad.  

Waarom meedoen?

  • Je draagt bij aan verbetering van BAR-instrument en -leidraad.
  • Het levert accreditatie (PE) punten op.
  • Je wisselt inzichten uit met collega’s uit verschillende beroepsgroepen over werken binnen het re-integratieproces. Eerdere deelnemers aan BAR-onderzoeken gaven ons terug dit waardevol te vinden.
  • Je krijgt 80,- euro voor jouw deelname.

Meer informatie en aanmelden

Heb je interesse? Meld je dan via het online formulier aan.

Voor meer informatie kun je terecht op www.bar-project.nl of stel je vraag direct via e-mail aan onderzoeker: Donny Kreuger.

Zie ook