BG-dagen 2018: Preventie naar een andere diMENSie

5 juni 2018

Op donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni organiseerde de Commissie Nascholing NVAB (CNN) de 63ste editie van de Bedrijfsgeneeskundige Dagen. Dagvoorzitter dr. Maaike de Vries begeleidde sprekers en deelnemers met kundige hand door de dagen heen. U kunt terugkijken op deze dagen met een impressie van gastverslaggever Ton van Oostrum en korte verslagen van plenaire sessies op dag 2 met waar mogelijk de bijbehorende presentatie.

De beschikbare presentaties vindt u ook in het programma van dag 1 en dag 2.

Parallelsessies

Deelnemers konden op beide dagen kiezen uit een groot aanbod van parellelsessies over verschillende onderwerpen, van hoe betrouwbare informatie te vinden op internet en de invloed van strategie op de uitvoering van PMO tot de herziene richtlijn psychische problemen. Een overzicht van alle parallelsessies en de beschikbare presentaties vindt u in het programma van dag 1 en dag 2.

 

Flitspresentaties met posters

Onderzoekers van diverse onderzoeksinstituten hielden een flitspresentatie (Pecha Kucha) over hun onderzoek, met een posterpresentatie op de informatiemarkt. De abstracts, die de basis vormen voor de posterpresentaties zijn gebundeld in een ‘Book of Abstracts’.

Prof. dr. Carel Hulshof en Prof. dr. Han Anema verwoorden het mooi in het voorwoord van het ‘Book of Abstracts’: "Willen we als bedrijfsartsen een bijdrage leveren aan preventie dan moeten we wel indicaties hebben dat het zin heeft wat we doen en/of aanbevelen. Daarom is het zo belangrijk dat er vanuit de bedrijfsartsenpraktijk wetenschappelijk onderzoek samen met wetenschappelijke instituten wordt uitgevoerd. Het is verheugend om te zien dat dit op steeds meer plaatsen ook daadwerkelijk gebeurt. De BG-Dagen bieden een mooi platform om wetenschap en praktijk dichter bij elkaar te brengen."