BAR 3.0 nu beschikbaar

18 maart 2024

Vanaf deze maand kun je als bedrijfsarts, arbeidsdeskundige en verzekeringsarts in de praktijk de definitieve versie van BAR-instrument en-leidraad, versie 3.0 gebruiken. Deze verbeterde versie is het resultaat van wetenschappelijk onderzoek en de nauwe samenwerking met professionals zoals jij.

Het BAR-instrument en de leidraad hebben als doel om de samenwerking tussen bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen te bevorderen. BAR biedt een wetenschappelijke basis om gezamenlijk af te stemmen over belastbaarheid en re-integratiemogelijkheden van verzuimende  werknemers voor een effectievere re-integratiebegeleiding.

De onderzoekers, Frederieke Schaafsma, Han Anema, Shirley Oomens, Birgit Donker-Cools, Bouwine Carlier en Donny Kreuger, nodigen je van harte uit het BAR-instrument en leidraad 3.0 uit te proberen in jouw dagelijkse praktijk. Deel vooral ook uw ervaringen met BAR met uw collega’s. Je successen, uitdagingen en suggesties kun je met de onderzoekers delen met een e-mail aan Donny Kreuger, dat gebaar stellen zij zeer op prijs! 

Download het instrument en de leidraad via www.bar-project.nl. Hier blijf je ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Zie ook