Stoppen met roken - in gesprek met de werknemer

In gesprek met de werknemer

In ieder gesprek stoppen-met-roken aankaarten, dat is de bedoeling. Hoe je dat doet en hoe ver je daarin gaat – van een Very Brief Advice tot begeleiden van de stopper - bepaal je zelf. Dat is ook afhankelijk van de ruimte die je daarvoor hebt. Eén op de zeven werkenden met COPD heeft dit niet van het roken, maar door het werk. Ga je aan de slag met stoppen-met-roken? Denk  dan ook aan de werkomstandigheden! Hieronder vind je als bedrijfsarts praktische tools voor het gesprek met de werknemer. 

Stoppen met roken - Ter sprake brengen

Zorgpad Stoppen met roken

Attentie vragen

Reminder voor jezelf

Stoppen met roken - het gesprek

Gesprekshandleiding

Oplossingen/Meegeven

Verwijzen

Stoppen met roken - het advies van de bedrijfsarts

Gesprekshandleiding

 

Oplossingen/Meegeven

Verwijzen

Stoppen met roken - begeleiding door de bedrijfsarts

Zelf begeleiden

 

Verwijzen

Voorkomen van beroepslongziekten

Gesprekshandleiding

Oplossingen/Meegeven

 

Verwijzen


 

In gesprek met de werkgever

Rookvrije werkplek - in gesprek met de werkgever

Roken is kostbaar. Voor de roker én de werkgever, bijvoorbeeld door verzuim en verminderde productiviteit. Maar rookvrij worden als organisatie levert soms gedoe op. Kijk hier hoe je als aanjager de organisatie helpt rookvrij te worden. Én hoe rokers helpen stoppen zich verhoudt tot werkomstandigheden met risico op longziekten. 

Bekijk meer >

 

Je kennis vergroten

Kennis over stoppen met roken

Er is ontzettend veel gemaakt en geschreven over stoppen-met-roken en over rookvrij worden van organisaties. Met de wegwijzer vind je makkelijk de weg naar een selectie van al die informatie voor de bedrijfsarts. Zoek op onderwerp of op tijd die je hebt. Wil je bijvoorbeeld verkennen, kijk dan bij ‘5 minuten’. Of wil je echt aan de slag en meer leren? Kijk dan bij ‘> 60 minuten’.

Bekijk meer >