Rookvrije werkplek - in gesprek met de werkgever

In gesprek met de werkgever

Roken is kostbaar. Voor de roker én de werkgever, bijvoorbeeld door verzuim en verminderde productiviteit. Maar rookvrij worden als organisatie levert soms gedoe op. Bovendien is het de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Kijk hier hoe de bedrijfsarts als aanjager de organisatie helpt rookvrij te worden. Én hoe rokers helpen stoppen zich verhoudt tot werkomstandigheden met risico op longziekten.

Rookvrij worden - in gesprek met de werkgever

Het gesprek

Oplossingen/meegeven

Verwijzen

Voorkomen van beroepslongziekten


 

In gesprek met de werknemer

Naar stoppen met roken - In gesprek met de werknemer

Roken is kostbaar. Voor de roker én de werkgever, bijvoorbeeld door verzuim en verminderde productiviteit. Maar rookvrij worden als organisatie levert soms gedoe op. Kijk hier hoe je als aanjager de organisatie helpt rookvrij te worden. Én hoe rokers helpen stoppen zich verhoudt tot werkomstandigheden met risico op longziekten. 

Bekijk meer >

 

Je kennis vergroten

Naar stoppen met roken begeleiding

Er is ontzettend veel gemaakt en geschreven over stoppen-met-roken en over rookvrij worden van organisaties. Met de wegwijzer vind je makkelijk de weg naar een selectie van al die informatie voor de bedrijfsarts. Zoek op onderwerp of op tijd die je hebt. Wil je bijvoorbeeld verkennen, kijk dan bij ‘5 minuten’. Of wil je echt aan de slag en meer leren? Kijk dan bij ‘> 60 minuten’.

Bekijk meer >