Artsen sociale geneeskunde winnen

22 september 2020

De laatste jaren timmert de sociale geneeskunde meer aan de weg. Dat is nodig, want de geneeskundige specialismen arts Bedrijfsgeneeskunde, arts Verzekeringsgeneeskunde en arts Maatschappij en Gezondheid zijn bij veel geneeskundestudenten nog relatief onbekend. Ook kent de sociale geneeskunde een groot tekort aan artsen. Het nieuwe raamplan besteedt gelukkig meer aandacht aan sociale geneeskunde in het curriculum van studenten geneeskunde. Maar verenigingen komen zelf ook graag in actie voor hun specialisme.

Wervingscampagnes

Daarom steekt onder meer de NVAB veel energie in het werven van jonge artsen voor ons mooie vak. Zie bijvoorbeeld www.bedrijfsartsworden.nl en de meest recente campagne #deanderedokter, waarbij we de handen ineen slaan met verzekeringsgeneeskunde. De andere dokter biedt een website waar belangstellenden makkelijk de weg vinden naar respectievelijke bedrijfs- of verzekeringsgeneeskunde.

 

Ook bij de artsen Maatschappij en Gezondheid, onze collega’s binnen de sociale geneeskunde, loopt een interssante wervingscampagne: arts M+G. Kijk hoe zij het aanpakken op www.artsmg.nl.

 

Deze campagnes maken duidelijk waar je als specialist mee werkt en voor wie, met aandacht voor wat jij kunt bereiken voor de gezondheid. Want: ‘Werk en gezondheid hebben alles met elkaar te maken.’, aldus bedrijfsarts Tessa Kouwenhoven – Pasmooij.

Zie ook