28 dagen niet roken met Stoptober

07 september 2022

Stoptober, de jaarlijkse campagne die mensen helpt 28 dagen niet te roken, is weer begonnen. Vooruitlopend op 1 oktober, wanneer veel mensen starten met stoppen, startte de radio- en tv-campagne. Je kunt de 'Stopcast' beluisteren en de website stoptober.nl is weer te bezoeken.

Stoptober ervaringsverhalen over 28 dagen niet roken

De 1001ste keer lukte het wel

Stoptober biedt veel manieren om te helpen, er is voor iedereen wel iets te vinden. Zo ook voor kok Ruud van Vliet, een ervaren stopper, want: "We zijn natuurlijk al duizend keer gestopt. En iedere keer begonnen we weer." Zijn kleinzoon was een belangrijke reden voor hem om te het weer te proberen. Wat maakte dat het met Stoptober wel lukte? In de app vond Ruud een calculator die bijhoudt hoeveel je rookt en hoeveel geld je dat kost. Hij zag al snel dat hij een fors bedrag over had. Met dat geld helpt hij nu mensen die een keer niet kunnen pinnen, bij bijvoorbeeld de supermarkt. 

Help een roker stoppen

Ken jij een werkende die eigenlijk wil stoppen met roken, maar niet goed durft of geen goede aanpak kan vinden? Dan helpt de video van Ruud misschien wel! Of van een van de andere stoppers. Scroll naar beneden op stoptober.nl voor de ervaringsverhalen.

Naar stoptober.nl

Wegwijzer Rookvrije OrganisatieWegwijzer Rookvrije Organisatie

Als bedrijfsarts kun je een individuele roker stimuleren om te stoppen, maar je kunt ook je deskundigheid inzetten om hele organisatie rookvrij te helpen worden. Kijk in de Wegwijzer Rookvrije Organisatie voor tips, advies en praktische middelen zoals de Handreiking Adviseren over rookvrij worden.

Wegwijzer Rookvrije Organisatie  - in gesprek met de werkgever

Zie ook