CoronIT

Ben je op zoek naar actuele informatie van de NVAB over corona? Kijk dan op themapagina Coronavirus en COVID-19.

De informatie op deze pagina was relevant toen bedrijfsartsen in 2020 werkenden nog moesten verwijzen voor een coronatest. Sinds juni 2020 kan iedereen zich laten testen, zonder tussenkomst van een arts

Testen en traceren zijn de komende maanden een belangrijke pijler van het landelijke COVID-19 preventiebeleid. Het landelijke testbeleid wordt ondersteund door het automatiseringssysteem CoronIT. Voor iedereen geldt dat zij klachten moeten hebben die passen bij het coronavirus. Zij kunnen het landelijke afsprakennummer 0800-1202 bellen voor een afspraak voor de afname van een test bij de GGD in hun regio. 

Op dit moment werkt nog een kleine groep bedrijfsartsen in dit systeem. Voor hen is het belangrijk dat zij de status op afgerond dienen te zetten wanneer zij de uitslag hebben doorgegeven.
Ter informatie: Accounts waarbij sinds 1 juni niet meer is ingelogd, worden op inactief gezet en op termijn definitief verwijderd.

Alle informatie over CoronIT, instructies en contactmogelijkheden vind je op de CoronIT-themapagina van GGD GHOR. Hier vind je ook waar je terecht kunt met technische vragen of andere vragen over CoronIT.

Zie ook

Informatie vanuit VWS: