Willem van Mechelen koninklijk onderscheiden

10 november 2022

Op vrijdag 4 november werd hoogleraar sociale geneeskunde en NVAB-erelid Willem van Mechelen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De onderscheiding werd uitgereikt door locoburgemeester Hester van Buren tijdens het Nationale Sportblessurepreventiedebat op de Vrije Universiteit Amsterdam.

Lees meer op www.amsterdam.nl

Steunbetuiging NVAB

De NVAB benoemde Van Mechelen in 2018 tot erelid. Toenmalig NVAB-voorzitter Gertjan Beens benoemde zijn gedrevenheid voor sport- en bedrijfsgeneeskunde, waar prof. Van Mechelen een duurzame combinatie wist te maken. Van Mechelen heeft een indrukwekkende staat van dienst, met onder meer zijn promotie op ‘Aetiology and prevention of running injuries’, hoogleraarschap sociale geneeskunde en een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel. Desgevraagd was de NVAB dan ook zeer bereid tot een steunbetuiging voor een koninklijke onderscheiding. Daarin roemde Gertjan zijn werk tijdens zijn loopbaan en zijn aanhoudende drive om leefstijl de aandacht te geven die het verdient. Zelfs nu hij met emeritaat is, doet hij professioneel nog steeds van zich spreken. Hij is het levende bewijs – practise what you preach – dat een gezonde leefstijl kan leiden tot lang behoud van uitstekende inzetbaarheid.

De NVAB feliciteert Willem van Mechelen van harte met de benoeming in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een bijzondere erkenning van zijn verdiensten.

Zie ook