Ruim helft werknemers in overgang ondervindt hinder op werk - NOS

20 mei 2022

NOS - Ruim de helft van de werknemers in de overgang zegt dat dit weleens invloed heeft op hun werk. Vrouwen die in de overgang zijn, zeggen minder goed te functioneren. Ze hebben vooral behoefte aan meer steun van hun leidinggevende en bedrijfsarts, blijkt uit een vervolgonderzoek op de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, uitgevoerd door het CBS en TNO.

Ondervraagden zeggen tijdens hun werk onder meer last te hebben van pijn, vermoeidheid en concentratieproblemen. Ook ervaart een derde ongemakkelijke situaties door opvliegers, stemmingswisselingen of doorlekken.

Zo'n 13 procent van de ondervraagden zegt zowel minder goed te functioneren als ongemakkelijke situaties te ervaren. Zo'n 2 procent van de vrouwen heeft weleens zoveel last van de overgang dat ze zich ziek meldt.

Lees het bericht op nos.nl

Overgang en werk staat al langer op de agenda van de NVAB. Zo gaf dr. Manon Kerkhof, (uro)gynaecoloog, een plenaire presentatie bij de BG-dagen in 2019, publiceerden we eind 2021 het standpunt Overgang en werk en konden deelnemers aan de BG-dagen 2022 daarover een verdiepende workshop volgen. 

Bekijk

Zie ook