Prinsjesdag 2023: blij met inzet voor meer bedrijfsartsen

20 september 2023

Medisch Contact houdt op Prinsjesdag een liveblog bij met informatie uit de begroting en reacties van de wetenschappelijke verenigingen. Boyd Thijssens sprak voor de NVAB:

NVAB blij dat de minister het aantal bedrijfsartsen wil vergroten

Gezond en veilig werken is en blijft een belangrijk speerpunt voor ons, zegt NVAB-voorzitter Boyd Thijssens. ‘Dat zien we terugkomen in de Arbo-visie 2040, die in de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) wordt genoemd. ‘Tegelijkertijd beseffen we dat het vooralsnog om voornemens gaat.’ Hij herinnert er daarom aan dat er ‘ook nu al wetgeving is op dit terrein die in principe goed is, maar die niet of nauwelijks gehandhaafd wordt’. Of dat straks beter wordt, is dus nog maar de vraag.

Verder wordt in een noodmaatregel door de minister van SZW 15 miljoen euro vrijgemaakt om het aantal bedrijfsartsen te vergroten. Thijssens: ‘Daar zijn we heel blij mee; we praten er al tweeënhalf jaar over.’ Wat hem dan weer tegenvalt is dat er in de VWS-begroting opnieuw geen aandacht is voor gezond en veilig werken door zorgmedewerkers. Hij had het wel gehoopt, vooral gezien het verzuim en de grote personeelskrapte.

Lees het volledige liveblog van 20 september 2023

Zie ook