NVAB Reinier Zielhuispenning 2016 voor Lianne Schouten

03 november 2016

Vandaag is de winnaar bekend gemaakt van de Reinier Zielhuispenning 2016: Lianne Schouten voor haar onderzoeksscriptie 'Screening manual and office workers for risk of long-term sickness absence cut-off points for the Work Ability Index'. Naar oordeel van de jury heeft Lianne Schouten kwalitatief hoogstaande onderzoek verricht dat ons een grote opbrengst in het vooruitzicht stelt. Het juryrapport spreekt over een fraaie prospectieve studie die de mogelijkheid van de Work Ability Index als screeningsinstrument laat zien. 

 

 

 

de drie genomineerden

De andere genomineerden waren Edwin Endert en Erik Staudt. Edwin Endert bereikte volgens de jury de nodige diepgang in zijn onderzoek naar en evaluatie van minder bekende gezondheidsschade in het werk van duikers. Erik Staudt  verrichtte naar het oordeel van de jury een gedegen vergelijkend onderzoek van twee methoden voor de beoordeling van de functiegeschiktheid bij brandweerlieden. 

 

 

De Reinier Zielhuispenning is een NVAB-prijs die wordt uitgereikt aan de arts in opleiding tot specialist (aios bedrijfsgeneeskunde) die de beste scriptie heeft gemaakt in het kader van de 4-jarige opleiding tot medisch specialist voor arbeid en gezondheid - bedrijfsarts.

Lees ook