IOMSC: Internationale samenwerking van wetenschappelijke beroepsverenigingen voor bedrijfsgezondheidszorg

16 mei 2019

Beroepsverenigingen van bedrijfsartsen over de hele wereld verenigden zich in 2013 in the International Occupational Medicine Society Collaborative (IOMSC). Deze organisatie, waarvan de NVAB een van de mede-oprichters is, maakt zich met internationale samenwerking hard voor bedrijfsgezondheidszorg voor alle werkenden op mondiaal niveau.

De missie van het IOMSC, met inmiddels deelnemende organisaties uit 42 landen, is het verbeteren van de gezondheid en werkomgeving van werkenden, door een leidende rol te spelen op het gebied van bedrijfsgezondheidszorg wereldwijd. De medische en wetenschappelijke organisatie brengt vertegenwoordigers op het gebied van arbeid en gezondheid samen, met als doel: 

  • samenwerken rondom thema’s die zorgwekkend zijn of juist kansen bieden; 
  • bevorderen van bedrijfsgezondheidszorg wereldwijd; 
  • stimuleren van het leveren van wetenschappelijk onderbouwing van bedrijfsgezondheidszorg. 

Op de website van IOMSC vind je informatie over de IOMSC en haar activiteiten, welke landen en organisaties lid zijn en over internationale trends in bedrijfsgezondheidszorg.

Bekijk de website

Resultaten 2021

In de jaarbrief 2021 vind je wat de IOMSC in 2021 bereikte, waaronder verwijzingen naar webinars over de uitdagingen in verschillende werelddelen en opnames van een congres in Finland over de huidige situatie en trends in de toekomst voor de internationale bedrijfsgezondheidszorg.

Download de jaarbrief 2021

Zie ook