Aan het roer voor aios bedrijfsgeneeskunde

22 juni 2020

De Jonge Bedrijfsarts is een jong netwerk voor aios bedrijfsgeneeskunde waar zij elkaar kunnen vinden en samen hun stem laten horen voor de toekomst van de bedrijfsarts. In maart 2020 behaalde oprichtster Lianne Schouten haar registratie als bedrijfsarts. Daarmee is zij geen aios meer en verlaat zij het bestuur van De Jonge Bedrijfsarts. Tegelijkertijd starten enkele actieve aios in het bestuur. Het was een gekke tijd om elkaar via videobellen te leren kennen in de coronacrisis, maar inmiddels is iedereen goed aan de slag.

Lees meer over De Jonge Bedrijfsarts

Hieronder stellen de zeven bestuursleden zich aan je voor.  

Janine Goumans
Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding tot bedrijfsarts. Ik werk bij ArboUnie in de regio Leiden en Rijswijk. Na deelname als cursist aan het eerste Najaarssymposium van de JongeBedrijfsArts ben ik in 2018 toegetreden als bestuurslid. In datzelfde jaar hield ik me bezig met het organiseren van de workshop op de BG-dagen. Inmiddels houd ik me bezig met het organiseren van het najaarscongres voor AIOS BG en VG en vervul ik momenteel het praktische voorzitterschap. Maar bovenal doen we het als bestuur met z’n allen om zo een mooi netwerk te kunnen neerzetten.

Rick van Steenkiste
In 2016 zag ik de oproep van Lianne om een AIOS netwerk voor bedrijfsartsen in opleiding te starten. Ik was direct enthousiast! Met 3 AIOS De Jonge Bedrijfsarts opgericht. Sinds de start zijn we inmiddels aardig gegroeid en er zal nog een heleboel moois gaan volgen want we zijn pas ‘net’ begonnen. Mijn rol binnen DJB is voornamelijk secretarieel. Daarnaast richt ik me op de organisatie van de LOSGIO sportdag. Uiteraard springen we daar waar nodig voor elkaar bij en streven we naar een evenwichtige rolverdeling die bij onze persoonlijke affiniteiten past.

Marc Montagne
Ik werk bij BlijWerkt en ben sinds mei 2019 in opleiding tot bedrijfsarts. Janine Goumans ken ik nog van onze tijd bij het UWV (daar deden we herbeoordelingen) en zij heeft mij bij het bestuur van De Jonge Bedrijfsarts geïntroduceerd. Ik zie mijzelf als creatief en veelzijdig. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met sporten en het uitvoeren van theater/musical. Hopelijk kan ik met mijn enthousiasme en toegankelijkheid iets betekenen voor bedrijfsartsen in opleiding en het verkrijgen van onderlinge verbintenis.

Annemieke van Vliet
Ik ben derdejaars AIOS Bedrijfsgeneeskunde. Ik werk bij Arbo Unie in Rotterdam-Rijnmond. Sinds april 2019 ben ik bestuurslid bij DJB. Ik houd mee bezig met het organiseren van het najaarscongres voor AIOS BG en VG en administratieve taken binnen het bestuur. Tevens ben ik vertegenwoordiger van DJB in de COO van de NVAB en ben ik lid van de commissie onderwijs BG van de NSPOH. Ik vind het een plezier om alle aspecten van de bedrijfsgeneeskunde te kunnen praktiseren bij mijn eigen klanten. Doe je mee?
 
Heleen ten Bruggencate
Ik werk sinds december 2017 in de bedrijfsgeneeskunde en ben in januari 2019 gestart met de opleiding tot bedrijfsarts. Ik vind het een grote eer nu in het bestuur van De Jonge Bedrijfsarts te mogen toetreden en samen met andere enthousiaste AIOS bedrijfsgeneeskunde het belang van ons mooie en leuke vak uit te stralen en te behartigen. In het bestuur van DJB zal mijn focus vooral liggen op de samenwerking met het Landelijk Overleg Sociaal-Geneeskundigen in Opleiding (LOSGIO).

Manuela de Klaver
Ik zit in het laatste jaar van de opleiding, welke ik in januari 2021 zal afronden. Sinds november 2015 werk ik bij HumanCapitalCare in de regio Eindhoven. Tijdens de BG-dagen in 2016 maakte ik kennis met De Jonge Bedrijfsarts en ben sinds september 2017 bestuurslid. In oktober 2017 tm maart 2018 was ik betrokken bij de organisatie van het LOSGIO congres. Tevens houdt ik me bezig met de inhoudelijke vormgeving van workshops voor de AIOS tijdens de BG dagen.  Daarnaast onderhoud ik de contacten met het  NVAB-bestuur om onze samenwerking af te stemmen.

Marlies Bongers
Sinds september 2019 ben ik in opleiding tot bedrijfsarts en werk voor het MKB bij ArboNed. Ik zocht verdieping in het vak en om tevens op een andere manier met bedrijfsgeneeskunde bezig te zijn dan met name rondom de spreekkamer. Die verdieping vond ik bij De Jonge Bedrijfsarts, waar ik mij een maand na het starten van mijn opleiding al vol enthousiasme en ideeën bij aansloot. Ik houd mij bezig met het organiseren van de AIOS-workshop op de volgende BG-dagen, en daarnaast met het digitaal profileren van DJB o.a. op LinkedIn.

Meer over De Jonge Bedrijfsarts