De Jonge Bedrijfsarts

We shape the future

De Jonge Bedrijfsarts werkt aan mogelijkheden voor bedrijfsartsen in opleiding om van elkaar te leren en een betere professional te worden.

Bekijk hier een korte impressie

Download het jaarverslag 2020

De Jonge Bedrijfsarts was vertegenwoordigd op de BG-dag 2020. Bekijk de presentatie van Rick van Steenkiste en Heleen ten Bruggencate

De Jonge Bedrijfsarts is een netwerk voor aios bedrijfsgeneeskunde. Om ervoor te zorgen dat wij elkaar regelmatig kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen sparren, organiseert De Jonge Bedrijfsarts regelmatig activiteiten over bijzondere onderwerpen. Door AIOS te prikkelen tijdens deze bijeenkomsten kan De Jonge Bedrijfsarts behoeftes en ideeën over de opleiding tot bedrijfsarts (instituut-overstijgend) inventariseren en uitdragen.

Maak kennis met LOSGIO

The Future is Now - aiosdag 2020

Sociaal geneeskundigen vormen de verbinding tussen overheid, zorginstellingen, werkgevers en de samenleving. Hoe kunnen wij elkaar helpen om deze cruciale rol te blijven vervullen in een continu veranderende wereld?

Op 21 september 2020 gaan wij op zoek naar het antwoord op deze vraag door een vlucht te nemen door het verleden, het heden en de toekomst van de sociale geneeskunde. Van de erbarmelijke arbeidsomstandigheden in de 19e eeuw, via recente thema’s als het preventieakkoord en de stijgende zorgkosten tot de opkomst van de anti-vaxxers en de eerste rookvrije generatie.

Meer informatie en inschrijven via nspoh.nl/aiosdag-2020

Vind DJB op Linkedin

Via Linkedin vind je alle relevante nieuwsberichten en uitnodigingen voor meetings. Ook kunnen we daar met elkaar in een besloten omgeving discussiëren over de laatste belangrijke onderwerpen. Het is zoals gezegd een besloten groep. Stuur vandaag nog een verzoek om lid te worden!

Campagne: De Andere Dokter

De andere dokter

In mei startte een nieuwe campagne om de opleiding tot bedrijfsarts en verzekeringsarts in het licht te zetten: De andere dokter. Op de campagnesite vind je filmpjes, verwijzingen en praktijkverhalen over het vak en de opleiding.

Naar de andere dokter

Vragen, ideeën of suggesties?

Heb je vragen, ideeën of andere suggesties? Wil je ook per mail op de hoogte gehouden worden van aankondigingen van nieuwe meetings? Stuur dan een e-mail naar De Jonge Bedrijfsarts.

Ambitie

De Jonge Bedrijfsarts heeft de ambitie om een gemeenschappelijke toekomstvisie van AIOS over bedrijfsgeneeskunde uit te dragen en de stem van de AIOS te laten horen! Hiervoor werkt de De Jonge Bedrijfsarts samen met verschillende partners zoals de NVAB en het LOSGIO. Verbinding en plezier zijn hierbij essentieel!

Bestuur De Jonge Bedrijfsarts

Deze zeven bestuursleden zetten zich in voor aios bedrijfsgeneeskunde:

  • Meertje Hallie
  • Marc Montagne
  • Jennifer Lam
  • Richard Zieren
  • Nayan Jadnanansing
  • Josje Rademaker
  • Paul Almer