Winnaar Reinier Zielhuispenning NVAB 2014: bedrijfsarts Peter de Bruin

30 oktober 2014

Peter de Bruin (r) en KeesNiksDe Reinier Zielhuispenning 2014 is uitgereikt aan bedrijfsarts Peter de Bruin. Hij ontving de prijs uit handen van Kees Niks voor zijn afstudeerscriptie 'De waarde van het gebruik van de door CSR Centrum geprotocolleerde biofeedback-meting voor de diagnostiek  en behandeling van stress-gerelateerde klachten'. De Bruin deed zijn opleiding tot medische specialist 'Arbeid en Gezondheid - bedrijfsarts' bij de NSPOH in Utrecht. 

Over de winnende scriptie

De opleidingen in Utrecht en Nijmegen (NSPOH en SBGO) hebben dit keer in totaal acht scripties voorgedragen waarvan er drie werden genomineerd. De Commissie Zielhuispenning was unaniem in haar ordeel om Peter de Bruin als winnaar aan te wijzen: "origineel onderzoek, gewaagd om het onderwerp van deze kant te bekijken, mooie inleiding met een gewogen en duidelijke literatuurbeschrijving, zeker relevant en leuk om te lezen".

 

Winnaar Peter de Bruin (r) en Kees Niks

Ook genomineerd

De andere genomineerden voor de Zielhuispenning 2014 waren Richard de Hoog (SGBO) met zijn scriptie Stilte na de storm?” en Enrico van Herrewaarden (NSPOH) met “Langer doorwerken als militair bij de Koninklijke Luchtmacht. Je moet het maar kunnen”.

Over de Reinier Zielhuispenning

De Reinier Zielhuispenning wordt sinds 1987 jaarlijks uitgereikt door de NVAB aan de arts die in het kader van de opleiding tot medische specialist 'Arbeid en Gezondheid - bedrijfsarts' de beste afstudeerscriptie heeft gemaakt. De Commissie voor toekenning van de Burger- en Zielhuispenning (CBZ) beoordeelt de scripties op een aantal kenmerken zoals originaliteit, bedrijfsgeneeskundige relevantie, kwaliteit van de probleemomschrijving en -verheldering, methodologie, analyse en presentatie van de resultaten en de discussie van de bevindingen geplaatst in de bedrijfsgeneeskundige context.

Lees hier het judicium (pdf)