Verkooppunten tabak sneller verminderen (KNMG)

9 september 2019

Afgelopen dinsdag 3 september debatteerden de leden van de Tweede Kamer over het Preventieakkoord. Het Nationaal Preventieakkoord is gesloten door de Rijksoverheid om de gezondheid van veel Nederlanders te verbeteren door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken.

Tientallen zeer bevlogen artsen voerden onder de naam #Artsenslaanalarm een antirooklobby. De artsen, maar ook de KNMG attendeerden de Tweede Kamerleden erop dat er grote stappen nodig zijn voor een rookvrije generatie. ‘Prijzen omhoog, verkoop omlaag’ was de boodschap. Veel artsen plaatsten filmpjes op social media en ook namen artsen en de algemeen directeur van de KNMG tijdens het debat over het akkoord plaats op de tribune.

En de boodschap is aangekomen! Staatssecretaris Paul Blokhuis complimenteerde de artsen met hun betrokkenheid, waarover mede-initiatiefnemer van #artsenslaanalarm Robert van de Graaf zegt: 'Actie is ook echt nodig! Want sinds de presentatie van het akkoord negen maanden geleden zijn in ons land zo’n 15.000 mensen overleden aan de gevolgen van roken en circa 45 baby’s aan de gevolgen van meeroken tijdens de zwangerschap. Ook zijn weer ruim 20.000 tieners met roken begonnen. Dat moet stoppen.'

Lees het hele bericht op www.knmg.nl