Test richtlijnen makkelijk digitaal raadplegen - doe mee

10 november 2022

De NVAB onderzoekt hoe we richtlijnen zo kunnen ontsluiten dat jullie ze makkelijker kunnen gebruiken in de praktijk. Voor dit onderzoek gebruiken we de richtlijnen 'Lage Rugpijn en Lumbosacraal Radiculair Syndroom' en 'Conflicten in de werksituatie'.

Het bedrijf Alii biedt een onafhankelijk platform voor medische kennis. Zij maken voor deze richtlijnen een heel toegankelijk (digitaal) beslismodel. Je kunt dit beslismodel eenvoudig gebruiken in een app of op je computer. 

Andere wetenschappelijke verenigingen gebruiken dit beslismodel al en hun leden zijn erg positief over deze manier van het aanbieden van kennis. Als deze manier van ontsluiten van richtlijnen jullie ook goed bevalt, willen we dit toepassen op meer van onze richtlijnen. Daarom vragen we je om mee te doen aan een test. Je krijgt dan online een uitleg van Alii in ongeveer een kwartier. Daarna gebruik je het Alii-systeem gedurende 8 weken om te kijken hoe het bevalt. Jouw ervaringen deel je na die 8 weken in een sessie van een half uur met de NVAB. 

Wil je als bedrijfsarts makkelijker richtlijnen kunnen raadplegen? Doe dan mee met deze test! Alii neemt contact met je op om een afspraak voor de uitleg te maken. Mogen we jouw naam en e-mailadres doorgeven? Stuur dan een e-mail aan Gijsbert van Lomwel, directeur Kwaliteitsbureau NVAB.