Re-integratie na hersenletsel gebaat bij vroegtijdige informatie

20 april 2022

Re-integratie naar werk na hersenletsel kan een lastig traject zijn. Doelgroepgerichte en vroegtijdige informatie helpt, liefst al in de eerste twee maanden na het ontstaan van het hersenletsel. Vanaf nu kun je mensen met hersenletsel en hun naasten wijzen op de nieuwe brochure ‘Hersenletsel en re-integratie naar werk’. Deze helpt hen op weg met belangrijke tips en informatie. Informatie waarvan anderen zeggen: “Had ik dat maar eerder geweten!” De brochure is opgesteld met experts uit het werkveld en sluit aan bij de vernieuwde Richtlijn NAH en Arbeidsparticipatie.

Je kunt de brochure als PDF gratis downloaden op werkenmethersenletsel.nl of een exemplaar voor 2,50 euro bestellen in de webshop van Patiëntenvereniging hersenletsel.nl. Professionals kunnen tegen kostprijs grotere aantallen bestellen.

De brochure is met ondersteuning van het Ministerie van VWS ontwikkeld door de Hersenstichting, Patiëntenvereniging hersenletsel.nl, de Breinlijn, wegwijzer-hersenletsel.nl, Casemanagement Hersenletsel en de Hersenletsel Alliantie.

Zie ook