Praktijktest Richtlijn Lage Rugpijn en LRS – Doe je mee?

17 december 2019

Lage rugpijn kan leiden tot onnodig verzuim, met name als niet op tijd de juiste maatregelen worden genomen. Gebruik van richtlijnen vermindert het verzuim en bevordert het welbevinden van mensen. Hoe meer artsen de richtlijn toepassen, hoe beter dus!

Afgelopen jaar is de richtlijn Lage Rugpijn en LRS herzien. Het is natuurlijk essentieel dat de nieuwe richtlijn in de praktijk toepasbaar is. Daarom start binnenkort een praktijktest, die start met een training op woensdag 29 januari 2020, van 16.30 - 20.30 uur.

Je kunt je nu aanmelden voor de praktijktest. Daarmee leer je de richtlijn toe te passen in de praktijk en koppel je jouw ervaringen terug. Met de resultaten kan de richtlijn zo nodig worden aangepast, zodat deze zo goed mogelijk aansluit op de praktijk. De toepasbaarheid wordt gemeten via een app met 12 performance-indicatoren en enkele open vragen.

Wat houdt het in?

De praktijktest bestaat uit het toepassen van de nieuwe (concept) richtlijn en een evaluatie van de toepasbaarheid in de praktijk met behulp van digitale metingen per patiënt. Concreet ga je het volgende doen:

1. Op woensdag 29 januari 2020, van 16.30 - 20.30 uur krijg je een geheel verzorgde training van een middag. Hiervoor worden accreditatiepunten aangevraagd. Je krijgt een korte inleiding over het ontstaan van de inhoud van de richtlijn, een instructie over het gebruik van de richtlijn en uitleg over de evaluatie.

2. Hoe gebruik je de richtlijn? (certificaat deskundigheidsbevordering). In februari 2020 vul je voor 5-10 werkenden in een speciale app in hoe je de richtlijn gebruikt en welke belemmeringen je in de praktijk tegenkomt.

De resultaten van de praktijktest worden gebruikt voor het verbeteren van de richtlijntekst en zijn toepasbaarheid. Alle persoonsgegevens worden uiteraard anoniem verwerkt.

Geinteresseerd? Stuur een e-mail voor meer informatie, vragen of aanmelden.