NVAB Reinier Zielhuispenning 2015 voor Inge Tofield-van der Ende

04 november 2015

Vandaag is de winnaar bekend gemaakt van de Reinier Zielhuispenning 2015: Inge Tofield-van der Ende voor haar scriptie 'Goed voorspellen kan afkeuren voorkomen'.

Naar oordeel van de jury voegt Inge Tofield-van der Ende een dimensie toe aan cardiovasculair risicomanagement in een keuringssituatie bij het Defensie Helikopter Commando en werkt dit netjes uit aan de hand van een historisch dossieronderzoek. Het juryrapport spreekt over eenduidigheid van de vraagstelling, de direct herkenbare relatie met de bedrijfsgeneeskundige praktijk en het doorwrochte karakter van het onderzoek.

 

De andere genomineerden waren Arjen Hoitsma en Jan Scheffers. Arjen Hoitsma onderzocht de samenhang tussen arbeidsparticipatie, kwaliteit van leven en chronische vermoeidheid bij patiënten met terminale nierinsufficiëntie. Jan Scheffers verrichtte een verzuimanalyse naar een veronderstelde bijzondere risicofactor bij bepaalde functies.

De Reinier Zielhuispenning is een NVAB-prijs die wordt uitgereikt aan de bedrijfsarts die de beste scriptie heeft gemaakt in het kader van de 4-jarige opleiding tot medisch specialist voor arbeid en gezondheid - bedrijfsarts.

Lees ook