NVAB ondersteunt nieuw Kennisconsortium Destigmatisering en Sociale inclusie

26 april 2018

Op vrijdag 20 april werd het Kennisconsortium Destigmatisering en sociale inclusie opgericht, een initiatief van Kenniscentrum Phrenos. Het kennisconsortium biedt op landelijke schaal een infrastructuur voor kennisontwikkeling en -verspreiding over destigmatisering en sociale inclusie van mensen met psychische aandoeningen. 

De NVAB herkent en erkent het belang van het onderwerp destigmatisering en sociale inclusie. Daarom werkten we de afgelopen jaren al mee aan de voorbereiding en nemen we, net als ruim 30 andere partijen, deel aan het consortium. Onder de andere partijen bevinden zich cliëntenorganisaties, kenniscentra, ggz-instellingen, UWV en VNG. 

Waarom is dit kennisconsortium nodig?
Mensen met psychische aandoeningen hebben eeuwenlang, wereldwijd en op vele terreinen, in een nadelige positie verkeerd. Niet alleen is er de confrontatie met de eigen kwetsbaarheid, maar men kampt ook vaak met maatschappelijke barrières en negatieve reacties. Om bestaande vooroordelen weg te kunnen nemen moeten we iets doen. Ze verdwijnen niet vanzelf. In het kennisconsortium komen nu mensen uit de praktijk en de wetenschap bijeen om dit op basis van praktijkbehoefte en onderzoek te doen.

Lees meer: 

https://www.ggzcentraal.nl/kennisconsortium-desigmatisering-en-sociale-inclusie-opgericht/