NVAB jaarverslag 2020: meer aandacht voor de bedrijfsarts

17 juni 2021

NVAB Jaarverslag 2020Het jaar 2020 gaat bij iedereen de boeken in als het coronajaar. Het heeft onze beroepsgroep voor nieuwe uitdagingen gesteld, onder meer door het vele thuiswerken, veilig op locatie werken en onvoorspelbaar herstelbeloop na COVID-19. Qua positionering van de bedrijfsarts vroeg deze volksgezondheidcrisis extra inspanningen, vooral in de periode van testen en voorbereiding op vaccineren. 

Ook luidde 2020 de komst van een nieuwe bijzonder hoogleraar Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde, een nieuwe directeur voor het kwaliteitsbureau en intensivering van het contact met onze leden in. De kwaliteitstafel Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde leverde haar producten op voor de toekomst van medische zorg voor werkenden. Met de waarschuwing aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat het dreigende tekort aan bedrijfs- en verzekeringsartsen ernstige gevolgen krijgt. Namelijk werkenden die nóg langer moeten wachten op begeleiding en beoordeling, meer en langer ziekteverzuim, grotere zorgconsumptie en uitval uit het arbeidsproces.

 

In het NVAB-jaarverslag 2020 lees je wat allemaal is gerealiseerd en opgestart in 2020. Zoals de publicaties in dat jaar van prof.dr. Carel Hulshof en prof.dr. Frederieke Schaafsma en wat leden tot stand brachten in commissies, werkgroepen en kringen.

Lees het jaarverslag