Nieuwe directeur NVAB: Gijsbert van Lomwel

12 februari 2020

Zoals enkele maanden geleden aangekondigd, treedt per 1 april 2020 Kees van Vliet na ruim 15 jaar terug als directeur van de NVAB. Na een zorgvuldige zoektocht is een goede opvolger gevonden. Vanaf 20 april start dr. A.G.C. (Gijsbert) van Lomwel als NVAB-directeur. Op dit moment is hij hoofd Kenniscentrum bij het UWV. Daarvoor werkte hij bij Achmea Inkomensverzekeringen waar hij de bedrijfsgezondheidszorg en de arbodienstverlening goed leerde kennen.

Geschoold als econometrist, zette hij zich na zijn promotieonderzoek steeds in om de dienstverlening in de sociale zekerheid te verbeteren. De rode draad in zijn loopbaan is het beschikbaar en toepasbaar maken van kennis in de dagelijkse praktijk. Op het afscheidssymposium van Kees en de aansluitende ALV kunnen aanwezigen kennis met hem maken.

Het Kwaliteitsbureau NVAB droeg onder leiding van Kees van Vliet al vele jaren onmisbaar bij aan de ontwikkeling van de arbeids- en bedrijfsgeneeskunde in Nederland. Met de heer Van Lomwel verwelkomt de NVAB een waardige opvolger als nieuwe directeur NVAB.

Gertjan Beens, voorzitter NVAB en Gijsbert van Lomwel