Mediprudentie: casuïstiek inzien en delen

30 september 2021

Vraag je je wel eens af wat een collega-bedrijfsarts in een bepaalde situatie zou doen? Of heb je een casus waarmee je collega's denkt te kunnen helpen? Dan kun je terecht bij de Mediprudentiedatabase. Deze is vanaf nu ook toegankelijk voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen in de particuliere sector.

Wat kun je met Mediprudentie?

Mediprudentie is een manier om consensus te bereiken over wat in concrete, individuele situaties volgens de beroepsgroep de juiste beoordeling is. Tot voor kort was de database alleen toegankelijk voor UWV-verzekeringsartsen. Omdat deze database ook voor bedrijfsartsen een schat aan kennis bevat, kunnen nu ook (aios) bedrijfsartsen zich registreren. Dit kan ook bijdragen aan meer wederzijds begrip voor elkaars praktijkdilemma’s en een betere samenwerking.

Registreren

Wanneer je als bedrijfsarts of als aios bedrijfsgeneeskunde in het opleidingsregister staat, kun je je registreren. Na registratie kun je behalve het raadplegen van de database ook zelf casuïstiek aanleveren volgens de ‘handreiking mediprudentie’. 

Naar de registratiepagina op nvvg.nl

Lees meer