KNMG lanceert platform voor medisch-wetenschappelijke COVID-19 informatie

03 december 2021

Vrijdag 3 december lanceert artsenfederatie KNMG het nieuwe COVID-19 platform. Met deze website brengt de artsenfederatie alle wetenschappelijke informatie over Corona van en voor artsen bij elkaar. In nauwe samenwerking met de betrokken medisch-wetenschappelijke verenigingen bundelt het nieuwe platform de actuele informatie over Corona op een eenvoudig doorzoekbare manier.

‘Samenwerking tussen de verschillende arts-specialisten is belangrijk, want ook voor dokters geldt dat het geheel meer is dan de som der delen. Binnen hun eigen discipline zijn artsen goed op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van Corona, maar in gesprekken met patiënten krijgen artsen ook veel vragen over corona die buiten hun eigen vakgebied liggen”, vertelt KNMG voorzitter René Héman. “Die informatie bleek voor hen in de praktijk wat moeilijker vindbaar. Met het COVID-19 platform willen we artsen helpen alle actuele en relevante medische informatie eenvoudig te vinden.” 

De website doorzoekt richtlijnen en bronnen van medisch-wetenschappelijke verenigingen en organisaties zoals Thuisarts en RIVM. Daarbij maakt de KNMG gebruik van de zoekmachine van artsportaal.nl, die speciaal is ontwikkeld voor het doorzoeken van dergelijke richtlijnen en bronnen. Daarnaast geeft het platform direct toegang tot de onderwerpen en bronnen die voor artsen actueel zijn.

Naar corona.knmg.nl

Dit bericht lezen op www.knmg.nl