Gertjan Beens nieuwe voorzitter NVAB

2 november 2017

Gertjan Beens volgt Jurriaan Penders op als voorzitter van de NVAB. Binnen de NVAB was Beens al acht jaar actief binnen de Commissie Visitatie Bedrijfsartsen waarvan de afgelopen 3,5 jaar als commissievoorzitter. De Algemene Ledenvergadering heeft hem vandaag als voorzitter benoemd.

 J.G.F. (Gertjan) Beens

Gertjan Beens (1960) koos aansluitend aan zijn geneeskundestudie voor het medisch specialisme arbeid en gezondheid - bedrijfsgeneeskunde en is sinds 1992 BIG-geregistreerd bedrijfsarts. "En tot op de dag van vandaag heb ik daar geen dag spijt van." aldus Beens. "Vraag mensen naar de top-10 belangrijkste zaken in het leven en je zult gezondheid en werk altijd horen. Over het raakvlak van beide mogen wij bedrijfsartsen dagelijks adviseren. Dat geeft me nog steeds veel voldoening." 

Het is voor Beens een weloverwogen beslissing geweest om zich kandidaat te stellen als voorziter. Leden, ook de artsen in opleiding tot bedrijfsarts, wil hij blijven betrekken bij wat de NVAB doet. En ervoor zorgen dat de NVAB een grote, sterke vereniging blijft. Ook zal hij zich richten op samenwerking en verbinding met andere partijen. 

"De NVAB: een vereniging die van en voor de leden is, en waar ik al bijna dertig jaar lid van ben. Tijd om wat terug te doen."