Gertjan Beens: Investeer in preventie, streef echt naar gezondheidszorg

07 april 2022

Bij de algemene ledenvergadering van 7 april neemt Gertjan na 4,5 jaar afscheid van de vereniging als voorzitter. Hij vervulde deze rol de afgelopen jaren met veel plezier. Daarbij werkte hij met heel veel mensen met veel voldoending ssamen. Buiten de vereniging, maar ook binnen de vereniging met leden. Met één van die leden, Tessa Kouwenhoven, blikte hij terug op de afgelopen jaren en kijkt hij vooruit. De opname van dat gesprek kun je bekijken.

Gertjan Beens in gesprek met Tessa KouwenhovenBekijk de video op vimeo.com (6.30 minuten)

Met overtuiging kiezen voor het vak

Zo vertelt hij dat hij het belangrijk vindt dat we als vereniging een verjonging meemaken, in leeftijd maar ook in instelling: "Het is zó leuk om te zien wat voor bevlogen, goede, jonge dokters op dit moment kiezen voor het vak van bedrijfsarts. Dat jonge mensen echt met overtuiging kiezen voor het vak. Omdat ze het een fantastisch vak vinden, juist door die brede blik op gezondheid en dat je veel tijd kunt uittrekken voor mensen." 

Daar heeft de beroepsgroep ook een belangrijke rol: "We moeten er constant voor blijven vechten dat het beeld van ons vak op een goede manier naar buiten komt: dat we er zijn om een maatschappelijk belang te dienen."

Samen werken

Gertjan besluit: "Dat samenwerken aan dat doel: goede vakuitoefening, uitdragen van waar we voor staan, dat heeft mij echt heel veel plezier gegeven. Het voorzitterschap was voor mij een heel mooie manier om iets terug te kunnen doen voor ons vak. Ik geloof nog elke dag in het belang van ons vak voor het bevorderen van de gezondheid van mensen met werk."

Gertjan Beens spreekt zijn slotrede uit op vrijdag 20 mei, 12.00 uur tijdens de BG-dagen.