Extra mogelijkheid deelname praktijktest Richtlijn Nachtwerk

17 december 2019

Op de oproep om mee te doen aan de praktijktest voor de richtlijn Gezondheidseffecten van nachtwerk is zeer enthousiast gereageerd, het maximum aantal deelnemers is nu bereikt. Vanwege de grote belangstelling organiseert de NVAB een extra mogelijkheid om deel te nemen aan de praktijktest.

Je bent van harte welkom bij de extra praktijktest op dinsdag 4 februari van 15:00 tot 19:30 uur, bij de NVAB in Utrecht.

Wat ga je doen?

De praktijktest is in de vorm van één interactieve bijeenkomst, op 4 februari, en bestaat uit twee delen: het eerste deel bestaat uit een korte training over de richtlijn. In het tweede deel ga je samen met collegabedrijfsartsen aan de slag met een aantal scenario’s en cases. Onderwerpen die langs komen zijn: adviseren van werknemers met klachten die je ziet op het spreekuur, adviseren van een organisatie met vragen over nachtwerk en opstellen van een PMO voor nachtwerkers. Aan de hand van scenario’s en cases wordt nagegaan of de belangrijkste aanbevelingen uit de richtlijn duidelijk en werkbaar zijn. Met de resultaten wordt de richtlijn waar nodig aangepast.

Wat levert deelname aan de praktijktest op?

Door mee te doen aan deze praktijktest kunt u na de training werknemers en werkgevers beter adviseren over nachtwerk en gezondheid. U krijgt tools aangereikt voor preventieve interventies, begeleiding van werknemers met klachten, specifieke aandachtspunten bij een PMO voor nachtwerkers en up-to-date kennis van gezondheidseffecten van nachtwerk. Daarnaast levert u een belangrijke bijdrage aan het praktisch toepasbaar maken van de richtlijn Gezondheidseffecten van nachtwerk, waarmee de arbeidsgeneeskundige zorg voor nachtwerkers verbetert.

Direct aanmelden voor de praktijktest op 4 februari

Voor vragen kunt u contact opnemen met Teddy Oosterhuis via t.oosterhuis@nvab-online.nl