Bedrijfsartsen laten zich weer overal zien (bedrijfsartsworden.nl)

22 mei 2019

Bedrijfsartsen laten zich de komende jaren weer volop zien richting geneeskundestudenten. We zijn met ‘Bedrijfsarts worden. Het betere werk!’ in 2019 en 2020 aanwezig bij carrière-events bij alle medische faculteiten in Nederland. De start is al gemaakt. We waren dit jaar al aanwezig bij de Medische Carrièredag van de MFSU Sams. Eerder gaven we ook al acte de presence bij ‘Talking Medicine’, het event van De Geneeskundestudent.

Van Maastricht tot Groningen

De eerstvolgende bestemming is: Maastricht. Daar bezoeken we woensdag 22 mei de Carrièredag van MSV Pulse. Verder staan voor dit jaar ook Nieuwegein en Groningen al op de kaart gemarkeerd. Op 5 oktober zijn we in Nieuwegein bij de Carrièrebeurs KNMG. En op 17 november staat we in Groningen bij de Carrièredag van Panacea.

Prachtvak

Onze ambassadeurs bemensen bij de carrière-events altijd een stand. Daar delen ze hun ervaringen met het ‘prachtvak’ dat zij in hun ogen beoefenen. De ambassadeurs verzorgen ook met regelmaat een workshop waar ze wat dieper op hun werk en opleiding kunnen ingaan en in gesprek kunnen gaan met geïnteresseerde studenten. Bij alle events zijn de ambassadeurs voorzien van gloednieuwe campagnemiddelen zoals presentatiedoeken, rollbanners, flyers en pennen. De campagnemiddelen en de kosten voor de carrière-events zijn gefinancierd door NVAB, KoM, NVAB en NSPOH. Mede dankzij hun bijdragen kunnen we samen het beroep bedrijfsarts onder de aandacht blijven brengen.

Bron: www.bedrijfsartsworden.nl

Meer over bedrijfsartsworden.nl

Als onderdeel van de campagne ‘Bedrijfsarts worden. Het betere werk!’ vertellen bedrijfsartsen op bedrijfsartsworden.nl over hun werk als bedrijfsarts. Dat doen ze met video’s, blogs, vlogs en reportages. Ook maken bedrijfsartsen (deels in opleiding) tijd vrij voor meeloopdagen en gesprekken met mensen die meer willen weten over het beroep.

Interessant voor geneeskundestudenten, maar ook voor basisartsen en medisch specialisten met interesse voor bedrijfsgeneeskunde.

Initiatiefnemers

De campagne is een initiatief van de NVAB, brancheorganisaties OVAL en Kwaliteit op Maat en opleidingsinstituten NSPOH en SGBO.