Artsen slaan alarm over vapende jongeren op TikTok - KNMG

20 maart 2023

Steeds meer jongeren vapen of maken gebruik van een e-sigaret of. De artsen van #artsenslaanalarm, komen daartegen in actie op TikTok. Zij vragen influencers geen vapes meer te laten zien in hun video’s. Ze leggen hen de keuze voor: help je de dodelijke tabaksindustrie rijk te worden aan verslaafde jongeren, of help je mij als arts ziekte en verslaving te voorkomen? Ook dit jaar ondersteunt de KNMG, en de NVAB als federatiepartner, deze #Artsenslaanalarm actie weer van harte.

De populariteit van vapen is terug te zien op het platform TikTok, het social media-platform dat vooral jongeren bereikt. Veel gebruikers van het platform maken momenteel (onbewust) reclame, waardoor ze het gebruik van vapes onder hun jonge kijkers normaliseren en stimuleren.

Het doel van deze nieuwste #Arstenslaanalarm acties is de influencers te laten stoppen met het (onbewust) promoten van de schadelijke vapes op TikTok. Met persoonlijke en confronterende reactievideo's op het social-mediaplatform gaan de artsen het gesprek aan met vapende influencers.

Lees het volledige bericht en bekijk de video van #artsenslaanalarm op www.knmg.nl

Zelf de video delen en meer lezen? Kijk dan op artsenslaanalarm.nl