28 dagen rookvrij: gratis Stoptober-toolkit

4 augustus 2020

De zevende editie van ‘Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’ staat voor de deur. De landelijke campagne start op 3 september, vanaf dan kan iedereen die in oktober rookvrij wil zijn zich aanmelden via de website stoptober.nl.

Stoptober: een mooie start

Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!Om zelf of als organisatie aan de slag te gaan met rookvrij worden, is het nog wel eens zoeken naar het juiste moment of de goede manier. Het laagdrempelige en gratis Stoptober biedt een goed startpunt. Rokers kunnen daarin samen met vele anderen de challenge van een maand niet roken aangaan. En organisaties die rookvrij willen worden, kunnen meedoen promoten en zo gelijk hun visie op roken en gezondheid delen. Als bedrijfsarts kun je de werkende of werkgever daarbij adviseren.

Gratis toolkit - zolang de voorraad strekt

Vanaf nu kun je als (bedrijfs)arts de Stoptober Toolkit 2020 gratis bestellen via de Trimbos-webwinkel. Je krijgt dan:

  • 2 posters
  • 100 flyers
  • 100 visitekaartjes

Als je de Stoptober-toolkit nu bestelt, ontvang je deze eind augustus. Vanaf 3 september start de inschrijving voor Stoptober en op 1 oktober stoppen er weer velen met roken.

Nieuw materiaal

Stoptober stelt logo’s, posts, en kleine advertenties beschikbaar die je ter promotie kunt gebruiken op website, interne middelen, social media kanalen of in een wachtkamer. Er is ook een kort promotiefilmpje (met ex-roker en expert) beschikbaar, inclusief ondertiteling. Wanneer je interesse hebt in de digitale toolkit, dan kun je inloggegevens via e-mail opvragen.

Meer voor bedrijven vind je op de Stoptober website.

Webinar Stoptober

Op 23 juni jl. verzorgde Stoptober* met het Trimbos Instituut een webinar.  Je kunt de webinar nog bekijken (duur: 60 minuten).

Rookvrije organisatie

Voor het Nationaal Preventie Akkoord voert de NVAB het project Rookvrije Organisatie uit. Een van de opbrensten is een wegwijzer waarmee je als bedrijfsarts snel informatie vindt waar je mee kunt werken, of het nu gaat om mensen te stimuleren om te stoppen met roken of het adviseren van werkgevers om rookvrij te worden. De wegwijzer wordt het komende najaar gepubliceerd via www.nvab-online.nl/rookvrijeorganisatie. Nu al vind je daar interviews, informatie over het project en verwijzingen naar relevante websites.

Bekijk ook:

 

* Stoptober heeft geen winstoogmerk en is een initiatief van, en wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (GvRV; voorheen de Alliantie Nederland Rookvrij van KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds).