Bedrijfsartsen gezocht voor multidisciplinaire richtlijn Re-integratie

**Er zijn voldoende bedrijfsartsen gevonden, deze oproep is niet meer actueel**


Arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen gaan samen de richtlijn Re-integratie ontwikkelen. Dit is één van de twee richtlijnprojecten binnen de ZonMw programmalijn ‘Professionalisering Poortwachtersproces – Multidisciplinaire ontwikkeling van richtlijnen’.

Wat ga je doen?

De projectgroep gaat werken aan een richtlijn met aanbevelingen voor het handelen van arbeidsdeskundigen. Bovendien worden aanbevelingen opgenomen over wanneer en hoe samen te werken met de bedrijfsarts en verzekeringsarts. Door de richtlijn met arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen en bedrijfsartsen samen te ontwikkelen, kan hij inspelen op de samenwerking in de dagelijkse praktijk. Een goede afstemming en samenwerking tussen de arbeidsdeskundige, bedrijfsarts en verzekeringsarts vormen een belangrijke randvoorwaarde voor de begeleiding van zieke werkenden. Net als het zoveel mogelijk werken op basis van actuele richtlijnen.

De richtlijn Re-integratie wordt de eerste richtlijn waarin het arbeidsdeskundig handelen wordt beschreven en legt de basis voor toekomstige richtlijnen. Het vaststellen van het onderwerp van de richtlijn en de uitvoering van de knelpuntenanalyse vraagt daarom relatief veel tijd. Aan het eind van fase 1 is het fundament van de richtlijn duidelijk: het precieze onderwerp, de indeling en de uitgangsvragen.

Wat krijg je?

De benodigde basis voor evidence based richtlijnontwikkeling leer je in een training en je krijgt persoonlijke begeleiding door een richtlijn-professional. Je leert zo met een wetenschappelijke blik naar het hele proces van begeleiding bij uitval en terugkeer naar werk te kijken en verdiept je eigen kennis en methoden. Je ontvangt een vacatievergoeding voor je deelname.

Wat levert het je op?

Door persoonlijk mee te werken aan de ontwikkeling van de multidisciplinaire richtlijn Re-integratie staan de aanbevelingen in de richtlijn dichtbij jouw praktijk. Tijdens het ontwikkelproces kun jouw kennis en ervaring delen zodat de knelpunten uit jouw praktijk worden belicht en meegenomen. Je draagt bij aan de richtlijn die voor verschillende situaties bij verzuim en re-integratie aanbevelingen geeft voor het arbeidsdeskundig handelen, inclusief de samenwerking met bedrijfs- en verzekeringsartsen. Zo zorg jij ervoor dat meer werknemers die zijn uitgevallen effectief kunnen re-integreren.

Profiel

Ben je bedrijfsarts en wil je meewerken aan deze richtlijn? Bekijk dan het profiel en meld je aan!