Bedrijfsgeneeskundige dagen 2018

 

Op donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni jl. organiseerde de Commissie Nascholing NVAB (CNN) de 63ste editie van de Bedrijfsgeneeskundige Dagen met als thema: Preventie naar een andere diMENSie. Jan Willem Peeters (voorzitter CNN) en Gertjan Beens (voorzitter NVAB) waren de gastheren.

Programma 

Het congres stond in het teken van ‘Preventie'. Een greep uit het plenaire programma:

prof.dr. Pauline Meurs (Erasmusmc, Raad voor Volksgezondheid en Samenleving-RVS) over de zorgagenda voor een gezonde samenleving (opgesteld door de RVS);

prof.dr. Bas Bloem (neuroloog Radboudumc, Parkinsonnet) over veranderingen in de zorg en de actieve rol van patiënten;

prof.dr. Andrea Maier (o.a. VUmc) over het verlengen van je levensduur zonder ziek te worden.
 

 

Er waren een speciale sessie voor bedrijfsartsen-in-opleiding en flitspresentaties over de posters door onderzoekers van verschillende universiteiten.

Nieuw was een skills-lab, waarbij deelnemers in kleine groepen onder begeleiding van ervaren (sport)fysiotherapeuten lichamelijk onderzoek van het bewegingsapparaat oefenden.

In de parallelsessies kwamen ook wet- en regel-geving aan bod, zoals de nieuwe Europese wetgeving over privacy. Verder waren er sessies  over de eerste ervaringen van de Landelijke Pool Bedrijfsartsen Second Opinion, over de nieuwe richtlijn Arbeidsconflicten en over beroepsziekten. Andere onderwerpen: het begrip capabilities, mindfulness, kanker & werk, beroepsziekten, astma en COPD, overspanning & burnout, zwangerschap, postpartum & werk, E-health en Visitatie 2.0.

 

Voor deelname aan de BG-dagen is accreditatie verleend van 6 punten per dag.
De 63ste editie van de BG-dagen werd mede mogelijk gemaakt door paraDIGMA groep, hoofdsponsor BG-dagen 2018.