Rocco Kloots erelid NVAB

05 november 2021

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 4 november kende de NVAB het het erelidmaatschap toe aan Rocco Kloots. De NVAB kan al vele jaren op Rocco rekenen voor een betrouwbare en voor de vereniging zeer waardevolle inbreng.

Rocco Kloots erelid NVABBekijk de video van de toekenning

of lees onder de afbeelding verder:

 

 

 

 

Hij denkt mee over zowel strategie en beleid van de vereniging, als op inhoud en samenstelling van richtlijnen, standpunten en werkwijzers. Hij zet zich met overtuiging en onophoudelijke betrokkenheid in, en haalt daar ook zelf veel voldoening uit. Hij pakt lastige dossiers op en levert hoogstaande kwaliteit. Daarbij past hij zowel zijn professionele kennis en ervaring als bedrijfsarts toe, als die van jurist. Juist die combinatie maakt hem al jarenlang een steunpilaar voor onder meer het NVAB-bestuur, de Commissie Wet- en Regelgeving en het NVAB-bureau. Daarnaast heeft Rocco – vaak ongemerkt – al vele collega’s voortgeholpen met beantwoording van vragen aan de Vraagbaak. Met steeds weer een snel en accuraat antwoord.

Veel werk voor de vereniging gebeurt achter de schermen. Daar voelt hij zich ook het meeste thuis. Maar als het nodig is staat hij altijd klaar om ook plenair zijn inbreng te hebben. Hij heeft zoveel hart voor de zaak dat hij elke mogelijkheid benut om mee te doen, ook wanneer dat onmogelijk lijkt. Hij is nooit te beroerd om anderen mee te laten profiteren van zijn kennis, zoals over het zogenaamde Kelderluik-arrest, een komisch klinkend arrest met grote implicaties.

De NVAB prijst Rocco met zijn volhardende bereidheid voor verenigingswerk en bestuurlijke klussen en levert keer op keer een bijdrage in kwantiteit en kwaliteit voor de vereniging. Dat zijn met recht buitengewone verdiensten te noemen. De deelnemers aan de ALV stemmen in met de benoeming en daarmee is Rocco Kloots per direct het zevende erelid van de NVAB.