Ga naar de inhoud

In Nederland zijn medische zorg en arbozorg vaak nog twee verschillende werelden. De driedelige podcastserie ‘Casuïstiek arbocuratieve samenwerking – Verbeter de zorg voor je patiënten’ laat met concrete voorbeelden zien wat samenwerking kan opleveren en hoe je dat voor elkaar krijgt. In aflevering 2 hoor je hoe betrokken artsen, arbodeskundigen én de patiënt samen de puzzel puzzel tot een goede diagnose en behandeling leggen.

Vier jaar geleden ging een enthousiaste, nog jonge chirurg aan het werk. Maar na het succesvol uitvoeren van een operatie bleef ze zelf achter met jeukende, rode handen met eczeem. De chirurg legde zelf al direct de link tussen de symptomen en het werken met handschoenen, maar hoe kun je het werk als chirurg nog doen als je zo heftig reageert op zo’n essentieel ‘instrument’ binnen het werk? Bij de gespecialiseerde polikliniek Mens en Arbeid in Amsterdam UMC werkten de bedrijfsarts en de medisch specialist, in dit geval een dermatoloog, actief samen om de precieze oorzaak te achterhalen én te kijken hoe deze chirurg haar werk kon blijven verrichten.

In deze tweede aflevering van de podcastserie “Casuïstiek arbocuratieve samenwerking – Verbeter de zorg voor je patiënten” spreken we met dokter Rustemeyer (dermatoloog en hoogleraar), dokter De Groene (bedrijfsarts) en de betreffende chirurg. Zij vertellen aan de hand van deze casus hoe samenwerking tussen artsen, arbodeskundigen én de patiënt kunnen leiden tot een werkende oplossing.

Ook interessant