Deelnemen aan onderzoeken of enquêtes

Regelmatig ontvangt de NVAB verzoeken om leden uit te nodigen voor deelname aan onderzoek of het invullen van een enquête, bijvoorbeeld door aios of wetenschappelijke relaties. Hieronder vind je een overzicht van de nu lopende onderzoeken. Zit er iets tussen waar je een bijdrage aan wil leveren? Neem dan contact op via de contactgegevens die bij het betreffende onderzoek vermeld zijn.

Actualiteit en juistheid van vermelding wordt gewaarborgd door de betreffende onderzoeker. De NVAB is niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van de onderzoeken.

Ik wil graag een onderzoek plaatsen

 


Onderzoeken

Praat mee over de aanpak van alcoholproblematiek op de werkvloer! NVAB & Trimbos-instituut

Veel organisaties krijgen te maken met de gevolgen van alcoholproblematiek van medewerkers. Hoe kun je dat vroegtijdig signaleren en bespreekbaar maken. In opdracht van de NVAB doet het Trimbos-instituut daar onderzoek naar. Bedrijfsartsen worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan een focusgroep. Aanmelden kan tot 14 juli 2020.

Onderzoek ReumaNederland – Welke rol kan ReumaNederland nemen om werken met een reumatische aandoening te faciliteren?

In een online focusgroep op 16 juli 2020, 9.00-11.00 uur, wil ReumaNederland graag met professionals bespreken op welke onderwerpen aandacht nodig is.


Toegang tot- en het gebruik van arbozorg door zzp’ers verbeteren - RIVM en Panteia

Er zijn zorgen over de beperkte toegang tot goede arbeidsgerelateerde zorg (arbozorg) voor zzp’ers. Onderzoeksbureau Panteia en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoeken hoe de toegang tot- en het gebruik van arbozorg door zzp’ers kan worden verbeterd. Daarvoor zoeken zij bedrijfsartsen voor een telefonisch interview.


Onderzoek naar werk en welzijn van professionals voor psychische hulp in coronatijd - VWS en Trimbos-instituut

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis op het werk en de werkbeleving van professionals die hulp, zorg en ondersteuning geven bij psychische problemen? Help mee dit in kaart te brengen en vul voor 16 juli de vragenlijst in.


 

Verzoek om plaatsing (alleen voor niet-commerciële activiteiten)

Heb je een onderzoek dat je op deze graag wil plaatsen? Stuur dan een e-mail met in ieder geval de volgende informatie:

 • Heldere titel
 • Korte omschrijving en doel van het onderzoek (paar regels)
 • Looptijd
 • Stuur een link naar een eigen webpagina,
  óf stuur een Word- én PDF-bestand mee met meer informatie, zoals:
  • Contactgegevens onderzoeker/onderzoeksinstantie
  • Hoeveel tijd kost deelname
  • Wijze en sluitingsdatum van aanmelding
  • Hoe worden deelnemers verder op de hoogte gehouden

Bij een compleet verzoek plaatsen we die op onze site. Wanneer er na plaatsing wijzigingen zijn, laat het dan direct weten zodat we dat kunnen aanpassen.