Goodiebag 2021

Enkele van onze sponsoren hebben nog speciale informatie voor je aangeleverd.

Condite begeleidt al meer dan twintig jaar cliënten met psychische en cognitieve problemen naar werkhervatting. In ons traject gaat de cliënt actief aan de slag om de concentratie en het werkgeheugen te verbeteren en krijgt hij psychologische begeleiding. Indien nodig, zetten wij hierbij EMDR in. Met de juiste werkstrategieën en een grensverleggende opbouw is de cliënt in staat het werk duurzaam te hervatten. Wij werken landelijk en bezoeken de cliënt thuis.
Lees hier meer over in onze folder: Werkgeheugentraining en Cognitieve re-integratie
  DBC – Specialist in terugkeer na een ongeval
Het zal je maar overkomen, een ongeval. Zo ben je lekker bezig, zo staat je leven op z’n kop…. 
DBC is het grootste behandelcentrum in Nederland (6 locaties) dat volledig gespecialiseerd is in het specifieke terugkeertraject van werknemers na een ongeval. DBC heeft hierin een adviserende, ontzorgende en behandelende rol. Ons doel is de behandeling zo snel mogelijk te starten om verergering te voorkomen. We doen niet aan wachtlijsten, wel aan een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek, snel daarna de intake en kort daarop de start van de behandeling.
En met resultaat: hoe gaaf is het dat bijna 90% van onze cliënten weer terug kunnen naar werk, naar routine en vooral terug naar de lol in het leven  En daar doen we het voor. 
Voor meer informatie over DBC verwijzen wij graag naar onze website, ons YouTube kanaal en brochure: DBC. Specialist in terugkeer na een ongeval
De Arbodienst
Wij gaan verder dan alleen het aanpakken van verzuim

Een goede dosis lef, buiten de lijntjes denken en geen onnodige spreekuren, daar staat De Arbodienst voor! Met een eigenzinnige kijk op verzuim en vitaliteit gaan wij verder dan het verzuim verlagen, we gaan voor een vitale organisatiecultuur om verzuim te voorkomen. Bij De Arbodienst maak jij het verschil! 
Bekijk de Goodiebag van De Arbodienst

ICARA: hét Medisch Expertisecentrum voor Arbeid en Gezondheid
Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsklachten en medische beperkingen van mensen die langdurig ziek en arbeidsongeschikt zijn. Met onze onafhankelijke medische onderzoeken bieden we duidelijkheid over adequate behandelmogelijkheden en belastbaarheid voor arbeid. Wij worden ingeschakeld voor de aanpak van problematisch ziekteverzuim, voorkomen en bekorten van loonsancties en het onderbouwen van onder andere IVA aanvragen, WGA herbeoordelingen en bezwaar en beroep zaken. Daarnaast werken wij als gerechtelijk deskundige voor Rechtbanken en de Centrale Raad van Beroep bij geschillen op het terrein van sociale verzekeringen.
Ons zusterbedrijf PSIcara ondersteunt werknemers met psychische en/of cognitieve klachten. Geen wachttijd en korte interventies op maat waarbij werkhervatting onderdeel is van herstel.
Link: www.icara.nl/

Bekijk de folders:
1. Duidelijkheid in ziekte, arbeidsongeschiktheid en duurzame inzetbaarheid
2. Icara dienstverlening 2021
3. PSIcara dienstverlening 2021

De NSPOH is hét opleidingsinstituut voor bedrijfsartsen en praktijkondersteuners (POB). In de speciaal voor jou samengestelde digitale goodiebag vind je een aantal nuttige en leuke “weggevertjes” van ons opleidingsinstituut.
Naast onze geaccrediteerde opleidingen voor artsen, verpleegkundigen en praktijkondersteuners biedt de NSPOH ook een breed scala aan bij- en nascholing. In onze onderwijsmodules komen de meest recente wetenschappelijke inzichten en praktijkinnovaties aan bod. Je krijgt les van enthousiaste docenten met ruime ervaring binnen het vakgebied.
Kies je voor de NSPOH, dan kies je voor onderwijs waarbij jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. We gaan uit van wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Zo halen we het beste in je naar boven en ben je van nog meer waarde voor je klanten. Zo leveren we met elkaar een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en de arbeidsparticipatie in Nederland.
Link naar landingspagina: https://www.nspoh.nl/goodiebag-bg-dagen-2021/
Perspectief maakt beter! We zijn een gecertificeerde arbodienst gespecialiseerd in duurzame inzetbaarheid: verzuimmanagement, veiligheid & gezondheid en arbeidsmobiliteit. We zijn een jonge en dynamische organisatie en met ruim 300 collega’s streven we ernaar de klant beter te maken.
Met de klantverwachtingen als uitgangspunt zijn we volop in beweging. Onze cultuur kenmerkt zich door daadkracht en transparantie. We zijn resultaatgericht, betrokken en we worden graag uitgedaagd. Onze kernwaarden zijn leiderschap, inspiratie, vertrouwen en verbinding. We werken met bevlogen, zelfbewuste professionals.
Om onze ambitie verder vorm te geven, zoeken wij enthousiaste mensen om ons groeiende team te komen versterken. We zijn op korte termijn op zoek naar een Bedrijfsarts. Graag laten we in deze ‘goodiebag’ zien wie we zijn, wat we zoeken en nodigen we je van harte uit voor het gratis webinar ‘Burn-out is als failliet gaan’.
Link naar de landingspagina: https://www.perspectief.eu/goodiebag-BG-dagen
Folder: Burn-out is als failliet gaan 

Xpert Bureau
Een klacht aan schouder, pols of knie. Pijnlijk voor de patiënt, maar ook voor zijn werkgever. Want arbeidsverzuim dreigt. 
En voor hoe lang? Hoe ernstig is het? Wat kan er nog wel en wanneer? 
Vragen waar je als patiënt, bedrijfsarts en werkgever graag een antwoord op wilt. 
Xpert Bureau verschaft duidelijkheid voor alle partijen. Snel, nauwkeurig en vakkundig.
Xpert@Work
Heeft de kennis en experts in huis om snel de juiste diagnose te kunnen stellen. 
Onze medische behandelcentra zijn volledig gespecialiseerd in het behandelen van hand, pols en het bewegingsapparaat.  
Alles is gericht op efficiënt herstel en een snelle werkhervatting.
Xpertises
Biedt duidelijkheid bij vragen over aansprakelijkheid, re-integratiemogelijkheden en de mate van invaliditeit. 
Onze onafhankelijke specialisten verrichten uitgebreid onderzoek en rapporteren volgens strikte richtlijnen.
Link: https://www.xpertbureau.nl/

Bekijk de informatie
1. Gratis online advies van de medisch specialist
2. Verzuim & re-integratie
3. Gratis schrijfblok Hand- en Polszorg