NVAB Reinier Zielhuispenning 2020 voor Anouk Trumpi en Michelle Nieuwenhuizen

10 december 2020

Anouk Trumpi en Michelle Nieuwenhuizen ontvingen vandaag de Reinier Zielhuispenning, voor hun gezamenlijke onderzoeksartikel ‘Het digitale spreekuur in de bedrijfsgezondheidszorg en de tevredenheid bij werknemers’. Peter Flach (voorzitter van de CBZ [1]) complimenteerde hen met hun vooruitziende blik:

‘Ik weet niet in welke glazen bol is gekeken bij de keuze van het onderzoeksonderwerp, maar dat de coronaproblematiek een onderwerp zo actueel zou maken was toen nog niet te voorspellen. Maar dat alleen bepaalt niet wie er met de penning naar huis gaat. Dat wordt bepaald door de kwaliteit van de onderzoeksopzet, de uitvoering en de wijze waarop de discussie de resultaten en het literatuuronderzoek integreert tot een geheel met een duidelijke conclusie.’ En ook dat is dik in orde bij het onderzoek van Anouk en Michelle.

Andere genomineerden
De andere genomineerden waren Ronald Hagenberg met het onderzoeksartikel "Participatiegedrag volgens bedrijfsartsen, een kwantitatieve inhoudsanalyse" en Sanja Colak met het artikel "Bevorderende en belemmerende factoren bij werkhervatting na bevallingsverlof: een kwalitatieve studie”.

Over de Reinier Zielhuispenning
De Reinier Zielhuispenning wordt eens in de twee jaar uitgereikt door de NVAB aan de arts, die in het kader van de opleiding tot medisch specialist 'Arbeid en Gezondheid - bedrijfsarts' het beste onderzoeksartikel heeft geschreven. De artikelen worden ingezonden door de opleidingsinstituten NSPOH en SGBO. De CBZ beoordeelt de artikelen en roept de winnaar uit.


[1] commissie tot toekenning van de Burger-/ Zielhuispenning