NVAB ondertekent Nationaal Preventieakkoord

26 november 2018

Vrijdag 23 november jl. markeert een bijzondere datum voor de volksgezondheid. Dit is de dag waarop meer dan 70 partijen het Nationaal Preventieakkoord ondertekenden. Samen gaan zij aan het werk om Nederland gezonder te maken en gezondheidsverschillen te verkleinen. De NVAB is een van die partijen. 

Voorzitter Gertjan Beens vertegenwoordigde bij de ondertekening de NVAB, zoals ook te zien is op de foto in het NRC. Beens: “Wij, als bedrijfsartsen, zijn dagelijks met preventie bezig en wij voelen ons erg gesteund in onze activiteiten voor alle werkenden in Nederland om preventie handen en voeten te geven. Met name op de tafels waar wij aan mee gaan werken: alcohol en roken.”

Bekijk het videofragment

De NVAB verbindt zich via ondertekening aan concrete maatregelen binnen bedrijven, gericht op vroeg-signalering, voorlichting en preventief beleid op de deelthema’s van het akkoord. Beens: “Mensen hebben één gezondheid. Daarop werken factoren binnen en buiten het werk door. Onze positie maakt dat we daarover integraal kunnen adviseren. Het is prachtig te zien met hoeveel partijen we daarbij kunnen samenwerken.”

Meer lezen 

KNMG: ‘Preventieakkoord goede stap naar gezonder Nederland' (KNMG)

Nationaal Preventieakkoord verbetert gezondheid van alle Nederlanders (Rijksoverheid.nl)

Dit was het hoogst haalbare voor staatssecretaris Blokhuis (NRC)